Cursuri de Vals Vienez pentru nunta

Valsul vienez chiar stilul de dans care a deunimit neoficial dansul de deschidere al nuntii in „valsul miresei”

De ce valsul vienez este preferatul mirilor la nunta?

1. In primul rand, valsul vienez este cu siguranta cel mai elegant dans. Aceasta eleganta a valsului vienez este prezentata inca de la 1700 de cand dansul „Nachtanz” denumit in acea vreme era intalnit in cadrul evenimentelor grandioase din palatele regale.

Atat la balurile vieneze cat si la nunti se dansa valsul vienez intro varianta foarte rigida si eleganta cu dansatorii aliniati pe doua linii paralele, stand fata in fata. Coregrafia consta in intersectarea liniilor si schimbarea locurilor simultan si pe ritmul muzicii.

Multe ecranizari care  scot in evidenta nuntile si evenimentele din acea perioada au abordat aceasta formula a valsului vienez.

2. Ritmul foarte usor de identificat. Cine nu cunoaste clasicul ritm al dansului vals vienez – 1,2,3; 1,2,3. Cu siguranta l-ati auzit de multe ori la nunta sau la parintii care incercau sa te invete sa dansezi. In teorie valsul vienez contine 58-60 de masuri pe minut iar masura muzicala este 3/4

3. Clasic sau elegant? La nunta poti opta pentru un vals vienez clasic sau elegant. Primele melodii de vals vienez au fost cele ale lui Mozart din opera Don Giovanni, continuand cu Strauss si multi altii. Daca doresti ca nunta voastra sa aibe o nota clasica de inceput prin dansul nuntii sau valsul miresei, puteti opta pentru o melodia clasica de vals vienez potrivita acestui eveniment.

In ultimii ani, multi artisti ca Celine Dion sau Julio Iglesias au venit cu variante foarte reusite de piese moderne, romantice pe ritmuri de vals vienez. Multi tineri indragostiti opteaza pentru aceste melodii, lasand astfel o nota aparte nuntii poate chiar pe melodia preferata lor.

4. Coregrafia usor de invatat de vals vienez. Ritmul de 3/4 timp este usor de adaptat pentru a crea o multime de figuri de dans pentru nunta voastra. De la simplul pas lateral la intoarcerile de pe sensul de dans „Natural Turn” si chiar piruetele pe loc care in dansul sportiv se numesc „Fleckers”.

Scoala de dans Soft Step va propune mai multe mai multe multe coregrafii de vals vienez pentru nunta voastra in functie de disponibilitatea voastra si implicare in acest moment.

Daca v-ati hotarat in ultimul moment sa faceti momentul dansul nuntii sau valsul miresei putem sa va invatam cateva figuri simple de vals vienez pe o melodie clasica sau moderna , figuri care se vor lega intro coregrafie frumoasa

Daca dispuneti de mai mult timp pentru valsul miresei, va recomandam pachetul de 10 sedinte la cursurile de dans pentru nunta  in care vom stabili impreuna o coregrafie mai complexa formata din mai multe figuri de vals vienez de complexitate diferita si care cu siguranta va impresiona toti invitatii de la nunta.

5. Nunta ca in basme. Multe ecranizari de filme si desene animate au reusit sa puna in valoarea frumusetea valsului vienez. De la Cenusareasa, Frumoasa si Bestia si pana la „Spargatorul de nuci” si „Lacul lebedelor”.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE