Cursuri de Jive pentru nunta

Jive-ul este un dans care apare din ce in ce mai des ca dans de deschidere al nuntii sau cum mai este numit „valsul miresei”

Pentru a intelege caracterul dansului Jive, trebuie sa stim ca la baza acestui stil de dans au stat rock&roll, swing, boogie-woogie si jitteburg. Primele doua au dat si cele mai multe elemente jive-ului, din rock&roll s-au preluat miscarile rapide ale picioarelor iar din swing balansaul corpului lateral si miscarile de sold.

Caracterul dansul Jive este unul extrem de vesel care ne aduce aminte de petrecerile americane din anii 50-60 cu foarte multa agitatie pe muzica lui Elvis Presley.

Mirii care aleg Jive ca dans nuntii sau „valsul miresei” cu siguranta sunt tineri cu o energie extraordinara care vor sa impresioneze publicul cu un dans vesel si amuzant.

Daca doriti sa abordati jive-ul la nunta trebuie sa intelegeti ca temp-ul de 42-44 de batai pe minut si masura muzicala de 4/4 creaza un ritm foarte alert de dansat, ceea ce presupune atat o energie suplimentara din partea voastra cat si o oarecare conditie fizica pentru a putea sustine efortul din timpul dansului. Toate acestea nu trebuie sa va sperie daca placerea de a dansa jive la nunta exista.

Scoala de dans Soft Step va asteapta la cursuri de dans pentru nunta pe stilul Jive. Coregrafie pe care v-o propunem va contine multe figuri vesele si haioase in pereche si individual care vor crea un show perfect. Principalele figuri de jive sunt pasii rapizi lateral care se numesc „chasse”, urmati de ridicari si coborari ale genunchilor „rock”, dar si multe piruete si schimbari de prize in pereche pentru a scoate cat mai mult in evidenta catacterul dansului jive.

Propunerea noastra este sa pregatiti pentru dansul nuntii un colaj in care sa se regaseasca si jive. Puteti incepe pe un ritm lent si clasic de vals vienez sau tango si sa faceti o trecere brusca pe jive, moment in care toata lumea va fi incantata de schimbarea ritmului si de contrastul creat intre romantismul de la inceput si explozia de veselie si miscare data de jive.

Acest colaj a fost realizat de mai multe perechi de miri care au participat la cursurile de dans pentru nunta la scoala de dans Soft Step iar momentul creat a fost o supriza pentru publicul de la nunta care nu se asteptau ca dupa un ritm clasic sa urmeze cel mai rapid si vesel dans sportiv jive. De asemenea, puteti profita de acest colaj si pentru a avea fotografii in pozitie de vals, poze clasice de nunta cat si momente dinamice pe ringul de dans cu piruete rapide pozitii de rock&roll.

La scoala de dans Soft Step primiti o consultanta in privinta coregrafiei pe care o alegeti pentru dansul nuntii, vom alege impreuna cu voi din peste 100 de titluri melodia de jive pe care doriti sa realizati dansul. Melodia poate fi una clasica gen Elvis Presley – Jailhouse    Rock, sau melodii noi interpretate de artisti in voga.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE