Cursuri de Salsa pentru nunta

Salsa este un dans latino-american din ce in ce mai intalnit la mirii care doresc sa abordeze dansul nuntii cu un stil fierbinte si ritmat caracteristic tuturor dansurilor latino.

Originea dansului Salsa se regaseste in America de Sud si in insulele Cuba, Haiti, Jamaica si Puerto Rico, foarte indrudit cu clasicul dans cubanez Son, din care provin si cha-cha, si rumba.

Salsa a devenit in timp un fenomen international dansat de toata planeta si mult mai popular decat dansurile sportive latino-americane, fapt pentru care este ales de catre mirii care dorescu un stil de dans latino pentru dansul nuntii sau „valsul miresei”.

Stilul de dans Salsa se poate practica si fara un partener fiind un dans static, fara deplasare pe ringul de dans. Cand se danseaza in pereche mirele va conduce miscarile de dans ale miresei, iar ca si dinamica picioarele se misca mult mai mult decat partea de sus a corpului unde pozitia este apropiata.

Salsa este un dans foarte usor de abordat ca si dansul nuntii sau valsul miresei datorita ritmului clar si usor de identificat format din 8 timpi cu o masura de 4/4 si 160-220 de batai pe minut unde ritmul este format din doi pasi rapizi si unul lent „quick quick slow”. In functie de zona in care se danseaza, s-au dezvoltat mai multe versiuni de salsa bazate pe schimbarile de ritm si interpretarea accentelor muzicale. Astfel, principalele variante sunt: Salsa L.A., Salsa New York, Salsa Cubana si Salsa Columbiana.

La nunta se mai poate aborda si varianta de Rueda impreuna cu nasii sau prietenii apropiati. Numele de Rueda apare atunci cand mai multe perechi danseaza sincron Salsa pe forma unui cerc, iar frumusetea dansului consta in rotirea partenerilor pentru a crea mai multe perechi diferite si in acelasi timp se pastreaza si sincronizarea acestora

Dansul nuntii sau „valsul miresei” pe stilul de salsa va contine cateva figuri foarte spectaculoase dar si usor de realizat in acelasi timp. Vor exista figuri in care picioarele partenerilor se vor misca rapid fata spate si lateral pentru a mentine ritmul alert de salsa, vor exista de asemenea piruete ale miresei si nelipsitele pozele mult prelungite in pozitii spectaculoase pentru a entuziasma publicul de la nunta si pentru a avea fotografii spectaculoase de la dansul nuntii.

Scoala de dans Soft Step va astepta la cursurile de dans pentru nunta sau „valsul miresei” pe stilul de salsa sau rueda,  cu doua pachete speciale de 5 si 10 sedinte la care primiti si abonamente gratuite pentru voi si prietenii vostri la cursurile de dans pentru grup unde puteti sa continuati cu salsa si cu restul dansurilor predate.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE