Cursuri de Slow Fox pentru nunta

Slow Fox este probabil cel mai elegant dans asemanat in lumea dansului sportiv cu un Rolls Royce. Este o adevarata provocare pentru mirii care doresc ca dansul nuntii sau „valsul miresei” sa fie o coregrafie pe ritm de slow fox.

Foxtrot-ul a stat la baza Slow fox – ului, un dans aparut la inceputul anilor 1920  in cadrul evenimentelor de bal si nunta, dans lansat pentru prima data de actorul Hentry Fox.

Pe langa numele actorului, mai exista si alte origini ale numelui Slow Fox. Datorita figurilor de dans pe o singura linie cu fata si spatele, pasii au fost asemanati cu cei ai unei vulpe care paseste pe aceeasi linie, dar si cu eleganta acesteia. Tinerii indragostiti care urmeaza cursurile de dans pentru nunta la scoala de dans Soft Step asociaza cel mai usor aceasta poveste cu dansul si caracterul slow fox de eleganta si cursivitate.

Coregrafia de slow fox pentru dansul nuntii sau „valsul miresei” este formata din mai multe figuri simple de plimbare pe ringul de dans folosind ridicari si coborari si schimbarile de directie foarte lente care scot in evidenta caracterul elegant ala dansului.

Ca in orice coregrafie pentru dansul nuntii, in slow fox se introduc multe momente dedicate publicului si fotografilor cu poze prelungite si piruete.

Piruetele si pozele sunt foarte usor de introdus in coregrafia de slow fox pentru dansul nuntii datorita ritmului dansului foarte lent de 30 masuri muzicale cu o masura de 4/4.

Gratia acestui dans este evidentiata de elementele de ridicari si coborari cat si de alternanta pasilor lenti si rapizi care se regasesc in coregrafia pentru dansul nuntii voastre.

Valsul miresei pe ritm de slow fox este o adevarata provocare pentru miri datorita ritmului alternant intre timpii lenti „slow” si cei rapizi „quick” dar si pentru efortul pe care trebuie sa-l depuna in timpul  dansului de la nunta pentru a arata un echilibru foarte controlat pe figurile de plimbare pe ringul de dans.

Indiferent daca doriti o abordare clasica sau moderna a dansului de deschidere al nuntii, scoala de dans Soft Step va propune mai multe melodii pe ritm de slow fox care pot fi stilul jazz lent – blues lansat de Louis Armstrong sau melodii noi cu acelasi ritm de slow fox pentru un caracter mai modern al dansului de la nunta.

Pentru a intelege melodiile de slow fox ca si ritm, mirii care se pregatesc pentru cel mai important moment al nuntii – dansul nuntii sau „valsul miresei” asculta mai intai ritmuri de vals lent si de quick step, pentru a intelege caracterul elegant si plutitor din vals lent dar si alternanta timpilor rapizi si lenti din quick step.

Perioada cea mai populara a dansului slow fox a fost perioada anilor 30 cand ritmurile de slow fox erau des auzite la evenimente elegante de bal, nunta sau serate dansate.

Scoala de dans Soft Step va asteapta la cursurile de dans pentru nunta pentru a va prezenta coregrafii de Slow Fox care vor transforma dansului nuntii voastre intr-un moment gratios si apreciat de toti invitatii.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE