Cursuri de Paso Doble pentru nunta

Paso doble este un dans latino-american descoperit pentru prima data in Spania si Mexic. Dans cu un caracter puternic exprima foarte bine actiunea din cadrul coridelor. Numele de paso doble provide de la traducerea de „doi pasi” si reprezinta modul in care se paseste pe anumite figuri din dans, cu doi pasi pe fiecare tempo.

Mai rar intalnit ca si dans de deschidere al nuntii sau valsul miresei, paso doble este dansul care ruseste sa ridice lumea in picioare la fiecare eveniment de acest gen. Mirii care au ales acest stil de dans pentru nunta se transpun in personaje din corida: mirele este un toreador neinfricat, iar mireasa este capa dominata de toreador si care detine o putere de temut.

Paso doble este o alegere foarte extravaganta pentru un dans al nuntii datorita caracterului de dans de corida si mai ales datorita atitudinii pe care trebuie s-o aibe cei doi miri. Atitudinea de toreador neinfricat va fi exprimata de mire printr-o pozitie impunatoare cu  greutatea corpului permanent in fata, cu pieptul deschis si in fata iar umerii lati si in jos. Gatul va fi tras mai in spate iar capul va fi mereu aplecat in fata pentru a mentine un contact vizual constant catre taur.

Mireasa, care reprezinta capa, va avea o atitudine foarte puternica incercand sa-l atace pe toreador. Pasii de dans vor fi mai mult cu genunchii indoiti si pe deplasare in jurul barbatului. De asemenea privirea va fi mereu atintita asupra toreadorului pentru a surpinde orice moment de slabiciune si de a ataca.

Prin descrierea de mai sus a mirilor in timpul dansului paso doble se poate observa o legatura foarte puternica intre cei doi miri, mai mult prin jocul de priviri al acestora, dansul nuntii sau valsul miresei va fi un adevarat spectacol pentru participantii la nunta care vor avea ocazia sa asiste la un adevarat dans de corida

Scoala de dans Soft Step va asteapta la cursuri de paso doble atat pentru dansul nuntii sau valsul miresei cat si pentru copii care participa in competitii de dans sportiv.

Masura muzicala a dansului este de 2/4, este un dans foarte usor de definit ca si ritm chiar daca tempo-ul rapid de 60-62 de batai pe minut obliga la realizarea pasilor mici pe ringul de dans.

Coregrafia de paso doble pentru dansul nuntii va contine elemente de deplasare pe ringul de dans – mireasa interpretand capa va alerga in jurul mireselui si va fi alungata de acesta, iar mirele va avea mai multi pasi rapizi de evitare si de amenintare in acelasi timp. Ca la orice nunta vor exista mai multe momente de poze in timpul dansului, momente care in paso doble se numesc „gipsy”.

Pe aceste pauze muzicale mirii vor realiza pozitii de dans in care se vor opri brusc spre deliciul participantilor la nunta si al fotografilor care vor surprinde aceste momente apreciate de toata lumea si care se vor continua cu ropote de aplauze si traditionalul: Oleee!

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE