Cursuri de Samba pentru nunta

Originile dansului Samba se regasesc in Africa si au fost mult dezvoltate in Brazilia, devenind astfel dansul national ca o combinatie de curente indiene, africane si iberice. In momentul de fata exista mai multe versiuni de Samba sau Baio, La Marcha care sunt dansate la Carnavalul de la Rio si la cursurile de dans ale multor scoli.

Daca in majoritatea tarilor din Europa dansul de deschidere al nuntii, sau valsul miresei este un dans standard, in Brazilia cu siguranta vom intalni diverse versiuni de samba in timpul nuntii.

In secolul 16, coasta de sud americana a fost descoperita de portughezi care au gasit un lov deosebit de frumos numit initial January River, adica Rio de Janeior. Colonistii stabiliti in acele locuri au inceput sa se dezvolte si sa aduca sclavi din vestul Africii carora le-au apreciat ritmurile muzicale din care a aparut samba.

Desi nu aveau drepturi la evenimente sau nunta, negrii din acea vreme se rugau catre divinitate folosind cantece si anumite miscari de dans prin care isi invocau un trai mai bun . Originile acestor dansuri provin din Yoruba, Congo si sunt pastrate la evenimente traditionale de poporul Candmble, mai ales la nasterea copiilor sau la nunta. Toate aceste ritmuri din colonii au dat tendintele muzicii braziliene catre un nou stil – samba.

Explozia dansului samba in America s-a produs in jurul anilor 1930 incepand cu filmele artistice cu artisti celebrii ca Fred Astaire si Ginger Rogers care au abordat ritmurile de samba in scenele unor evenimente de la dansul nuntii din Brazilia, din filmul „Flying Down to Rio”. Chiar daca nu se putea compara cu un valsul miresei din zilele de astazi, febra dansului samba a cuprins in primul rand radio-urile americane care nu erau nevoie sa plateasca drepturile de autor pentru aceste melodi.

Scoala de dans Soft Step va ofera cursuri de samba pentru dansul nuntii sau valsul miresei si consultanta in alegerea melodiei potrivite. Puteti alege o melodie clasica de samba cu ritmuri braziliene sau o melodie mai moderna care pastreaza acelasi ritm de samba dar poate fi interpretata de artisti ca Ricky Martin sau Black Eyed piece.

Sfatuim tinerii indragostiti care urmeaza sa aleaga samba pentru dansul nuntii sau valsul miresei sa urmeze intai cursurile de dans la orele de grup pentru a capata o experienta in dansurile latino-americane pentru a reusi sa readea cat mai bine caracterul dansului in momentul cel mai important al nuntii lor.

Pentru o nunta, samba are un ritm foarte rapid de 50-52 de batai pe minut cu o masura muzicala de 2/4, ceea ce inseamna ca mirii care aleg acest stil de dans trebuie sa fie la momentul nuntii intr-o forma fizica acceptabila.

Scoala de dans Soft Step va propune o coregrafie echilibrata pe samba pentru „valsul miresei”, o coregrafie care sa contina atat miscari pe deplasare, miscari rapide, cat si cele statice si lente pentru ca toti invitatii de la nunta sa fie impresionati de energia si veselia intalnite doar la Carnavalurile de la Rio.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE