Cursuri de Quick Step pentru nunta

Quick step-ul este un dans care a aparut pentru prima data in suburbiile orasului New York interpretat de muzicienii anilor 1920 la petrecerile din music-hall sau evenimente elegante de nunta si baluri.

Plecand de la nunti si baluri, quick step-ul a ajus foarte usor si in salile de dans ca un split, in acea vreme, intre cele doua variante a Foxtrot-ului rapid si lent.

Astfel au luat nastere aproape simultan cele doua stiluri de dans, unul cu 32 de batai pe minut, Slow Fox intalnit si el la marile nunti si evenimente si Quick step, varianta mult mai rapidade 50-52 de masuri pe minut cu un caracter mult mai vesel.

Tinerii indragostiti care ale quick step pentru dansul nuntii sau valsul miresei sunt in general persoane care au mai urmat cursuri de dans si apreciaza frumusetea pasilor rapizi si a miscarilor cursive ale quick step-ului.

Pentru cine nu cunoaste ritmul dansului quick step poate cauta melodii de Charleston, stil de muzica cu mare influenta pentru  dezvoltarea quick step-ului de catre englezi.

Quick step-ul reprezinta o adevarata provocare pentru valsul miresei sau dansul nuntii datorita pasilor rapizi si a echilibrului necesar mirilor pentru a realiza alergarile specifice pe ringul de dans.

Inainte de a alege quick step ca si dans pentru deschiderea nuntii, este important sa va asigurati ca ringul de dans de la nunta este corespunzator coregrafiei pe care ati ales-o si ca aveti destul spatiu necesar sa puneti in evidenta caracterul dansului quick step.

Scoala de dans Soft Step va pune la dispozitie mai multe melodii de quick step care pot fi alese pentru nunta voastra. Melodiile pot fi clasice gen melodiile interpretate de Frank Sinatra, sau melodii moderne ale unor artisti ca si Carol Emerald.

O coregrafie va contine cateva figuri de baza care pun in evidenta ritmul alternant din quick step de timpuri lente „slow” si timpuri rapide „quick”, de asemenea se va apela si cateva piruete care fac intotdeauna dansul nuntii un adevarat deliciu al publicului.

O latura foarte importanta a coregrafiei pentru valsul miresei este partea de poze din timpul dansului. Dansul quick step permite realizarea unor astfel de orpriri bruste, foarte utile dupa figurile de alergare si schimbare a directiilor, momente unde mirele si miresa se opresc intro poza a dansului iar toti participantii de la nunta reusesc sa ovationeze la scena larga si sa faca fotografii.

Quick step-ul este cel mai rapid dans standard cu cel 50-52 de batai pe minut. Din acest motiv este ultimul dans care este prezentat in competitiile de dans sportiv. Dupa acest dans, in care se consuma toata energia, sportivii primesc o pauza bine meritata.

Sfatuim cuplurile de miri care doresc sa aleaga quick step-ul ca dans pentru deschiderea nuntii sa aibe o conditie fizica buna si includa o pauza dupa valsul miresei de care cu siguranta veti avea nevoie.

Principalul caracter al dansului quick step este unul vesel, jucaus, dat de pasii foarte rapizii, ridicari si coborari facute pe o suprafata cat mai mare a ringului de dans de la nunta, si toate acestea cu o cursivitatea a miscarii usoara ca un fulg.

Toate acestea se pot obtine dupa excercitii de echilibru si sincronizare, lucruri pe care le puteti deprinde foarte usor la cursurile de dans pentru nunta (valsul miresei) oferite de scoala de dans Soft Step.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE