Cursuri de Vals Vienez pentru adulti

Scoala de dans Soft Step are in oferta ei si stilul de dans pentru adulti Vals Vinez,care in vechime  se numea Nachtanz.Prima referire istorica la acest curs de dans este din anul 1400,iar originea este germano-vieneza.Masura muzicala a acestui stil de dans este ¾,iar tempoul este de 58-60 masuri/minut.

Privind originea acestui dans exista mai multe versiunui in cadrul cursurilor de dans pentru adulti.

Prima varianta sustine ca a aparut in scolile de dans prima data sub denumirea de “Nachtanz” in secolele XII – XIII in zona de sud a Alpilor germani.

Stilul de dans Vals vienez,predat de scoala noastra de dans, a fost cunoscut initial ca „Allemande” si „Menuetul”.

Cursul de dans care continea „German-ul” se dansa pe doua linii si era un stil de dans pentru adulti impunator.In cadrul cursului de dans pentru adulti partenerii stateau  unul in fata  celuilalt cateodata treceau pe sub bratele  celeilalte linii sau intalnindu-se la mijloc.

In cadrul cursului de dans Menuetul era dansat in forma de patrat,iar acest curs de dans pentru adulti se dansa intr-o maniera rigida si impunatoare.

Cursurile scolilor de dans din Austria si Bavaria au promovat acest stil de dans in cadrul cursurilor de dans pentru adulti sub numele de Dreher, Deutscher sau Laendler, ultimul original din Bavaria fiind predecesorul Valsului Vienez.

Valsul vienez s-a nascut prin reducerea  pasilor si figurilor Landler-ului din cauza vitezei.

Dupa aceea a in cadrul cursurilor de dans pentru adulti Valsul vienez a devenit mai mult un dans popular cu miscari de dans robuste si ce necesite mult spatiu.In salile de dans adesea partenrii erau ridicati in aer si provocau accidente in timpul cursului de dans.Din cauza incaltarilor groase si tari cei ce participau la cursul de dans provocau foarte mult zgomot.

La sfarsitul secolului XVIII,a inceput sa fie popular in salile de dans din Viena toate aspectele negative au inceput sa se schimbe.

In istoria acestui dans,la un moment  ajunsese sa se numeasca „dansul interzis”,deoarece odata ajuns in salile de dans partenerii aveau voie sa se atinga ,acest lucru nu era ceva obisnuit in cursurile de dans pentru adulti din scolile de dans vieneze.Acest aspect al dansului a fost blamat de catre biserica si de oficialitatile austriece,care nu erau de acord cu ce se intampla in scolile de dans  austriece.

Deoarece in scolile de dans,valsul vienez era preferatul adultilor ce participau la cursul de dans el a continuat sa fie dansat.

Valsul vienez a continuat sa se dezvolte in scolile de dans  si sa devina dans de salon,astfel a devenit mai elegant  iar muzica a devenit mult mai rafinat iar principalele instrumente erau basol,vioara si pianul.

Din scolile de dans valsul vienez a ajuns pe scena Operei din Viena,iar una din operele lui mozart,Don Giovani  a fost cantata rei valsuri unul dupa altul.

O alta idee a aparut in revista La Patrie, in 17 ianuarie 1882,   si aceasta idee pretindea ca valsul s-a dansat prima data la paris in 1178 sub numele Volta.

In 1770 a aparut prima melodie de Vals Vienez,iar in Paris a ajuns abia in 1775.

Abia in anul 1816 a fost acceptat si la Londra.

Initial in scolile de dans femeile maritate nu aveau voie sa-l danseze,dar in 1833 a aparut un articol intr-o carte de bune maniere care le permitea femeilor nemaritate sa-l danseze.

Incepand cu 1960 au aparut numeroase discutii intre scolile de dans din Germania si Anglia cu privire la ce figuri erau permise in competitiile de dans dintre scolile de dans ce ofereau cursuri de dans pentru adulti.

In 1983 ICBD a luat decizia ca in scolile de dans ,unde se predau cursuri de dans pentru adulti sa se permita urmatoarele figuri: „Natural & Reverse Turns”, „Closed Changes”, „Natural & Reverse Fleckers” si „Contra Ceck”(pe 3 timpi).

In timpurile noastre,in scolie de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti au mai fost introduse cateva figuri: „Throughaway Oversway”, „Natural Hinge line on right side”, „Left Whisk”, „Off Beat Spin”, „Two Bar Contra Ceck”, „Reverse Pivot”.

Originea acestui stil de dans,predat in numeroase scoli de dans,este legat de Viena si de muzica familiei Strauss.Alte opere clasice sunt : „Lacul lebedelor”, „Frumoasa di padurea adormita”, „Spărgătorul de nuci”, care au ajuns să fie cunoscute de o lume intreagă.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE