Cursuri de Slow Fox pentru adulti

Scoala de dans Soft Step,ofera,in cadrul cursului de dans pentru adulti un dans nu foarte cunoscut,Slow Fox care are ca si denumire veche Foxtrot.

Acest dans din cadrul cursului de dans pentru adulti a aparut in 1920,este de origine americana ,are masura muzicala 4/4,iar tempoul este 30 masuri/minut.

La aparitia lui,in 1920 in scolile de dans,multe din figurile acestuia au fost introduse apoi in Valsul Lent.

Paternitatea acestui dans este atribuita actorului american de vodevil Henry Fox care l-a facut cunoscut scolilor de dans.Prima pereche care a cunoscut consacrarea dansand pe acest stil de muzica,nu foarte cunoscut in scolile de dans din anii ’20  a fost perechea Vernon si Irene Castle(care au popularizat o faza incipienta a Foxtrotului numita „Castle Rock”).

Denumirea acestui stil de dans din cadrul cursului de dans pentru adulti,are mai multe origini posibile,una ar fi de la stilul de deplasare al rasei de cai ” Missouri Fox Trotter”.

O alta varianta a aparitiei acestui stil de dans dansat de adulti in cadrul cursului de dans pentru adulti este chiar vulpea (fox),deoarece aceasta se poate deplasa cu cele 4 picioare pe aceiași linie.

Foxtrotul a fost introdus in școlile de dans din Europa chiar înainte de primul război mondial. Pașii cei mai cunoscuți ai acestui dans, prezent in oferta scolii noastre de dans, sunt „plimbari”(walks), „Trei Pasi”(Three Steps).

In cadrul unui curs de dans pentru adulti a fost introdusa o figura „întoarcere spin deschisa”, denumita „Morgan Turn” de catre American Morgan.Cursul de dans pentru adulti ce contine Slowfox a devenit mai interesant dupa introducerea figurilor „Pas Pana”(Feather Step) si „Schimb de directie „(Change of direction) fara de care nu am putea concepe existenta Slow foxului in școlile de dans din zilele noastre.

Profesorii de dans ,din școlile de dans europene   au vrut sa modifice Slowfoxul in cadrul cursului de dans pentru adulti deoarece nu erau incantati de stilul salbatic al acestui dans.

Miscarea de baza, a acestui stil de dans prezent in scolile de dans din Europa, ce ofereau cursuri de dans pentru adulti, a fost dezvoltata de demonstratiile realizate de Frank Ford(impreuna cu Moly Spain in 1927 castigatori ai Star Championschips) in 1922 si 1929.In acele timpuri ,in scolile de dans tempoul nu era clar, muzica varia in cadrul cursului de dans pentru adulti,intre 40-50 batai pe minut in functie de cine canta.

Aceasta problema a ritmului ,problema prezenta in toate scolile de dans,a dus la despartirea Foxtrotului in Slow-Foxului cu 32 batai pe minut si Quick Step cu 50-52 batai pe minut .

In anii 30,in scolile de dans,ce ofereau cursuri de dans pentru adulti,Slow Foxul a cunoscut epoca de aur datorita se versatilitatii figurilor si variatiilor ritmice permise de acesta.

Slow-Fox-ul este caracteristic stilului englezesc si este plin de prestanta.

In scolie de dans Slow-Fox-ul se remarca prin eleganta ,echilibru si plutire pe ring

In scolile de dans,in cadrul cursului de dans pentru adulti se dansează pe melodiile de mare strălucire ale stilului jazz lent – blues lansat de marii cântăreti Ella Fitzgerald si Louis Armstrong.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE