Cursuri de Quick Step pentru adulti

Quickstepul este un dans extrem de placut de catre adultii prezenti in scolile de dans ce predau cursuri de dans .

Denumirea acestui stil de dans predat de scoala noastra de dans la inceput a fost Nachtanz.prima aparitie intr-o scoala de dans,ce preda cursuri de dans pentru adulti a fost in anii 1920.

Originea acestui stil de dans ce se gaseste in oferta scolii noastre de dans este americana si are masura muzicala 4/4,iar tempoul este de 50 masuri/minut.

Acest stil de dans popular in scolile de dans,ce predau cursuri de dans pentru adulti s-a dezvoltat in suburbiile NY si initial a fost dansat de dansatori africani si caraibieni,iar acesta a debutat in music hall urile americane.

Foarte repede a devenit popular in  scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

Foxtrotul si Quickstepul au origini comune in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti .

Foxtrotul prea rapid din anii 1920 nemultumea multi dansatori.De aceea ,in cadrul scolilor  de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti s-au impartit doua stiluri Slow-Foxtrot-ul cu 32 batai pe minut si Quick Step-ul cu 50-52 batai pe minut .

In cadrul scolilor de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti Quick Step s-a dezvoltata si cu ajutorul Charlestonului.

In scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti englezii au dezvoltat din Charlestonul original un dans progresiv amestecat cu Foxtrotul si l-au denumit „the Quicktime Foxtrot and Charleston” .

Pentru prima data intr-o competitie s-a dansat o versiune a acestuia in pereche  dar fara miscarile de genunchi caracteristice Charlestonului.

Figurile au fost: Quarter Turns, Cross Chasse, Zig-zag, Cortes, Open Reverse Turns si Flat Charleston.

Quick Stepul s-a nascut in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti abia in 1928-29 avand Chasseuri si Lock Stepuri.

El a devenit foarte repede popular in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti deoarece era plin de veselie si dinamism,lucru ce atargea tinerii.

In scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti este extrem de placut prin caracterul jucaus,vioi,dar si usor ca un fulg.Figurile dinamice au nevoie de exercitiu si sincronizare.

Este un dans caracterizat printr-o deplasare foarte mare pe ringul de dans,este un dans ce indeamna la pofta de viata,dar in acelasi timp este un mare consumator de energie si de multe ori te poate epuiza fizic.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE