Cursuri de Tango pentru adulti

Scoala noastra de dans ofera, in cadrul cursului de dans pentru adulti, stilul de dans Tango,care are ca nume vechi Milonga.

Acest dans ,foarte popular in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti a aparut in anul 1920 si are o origine braziliana.

Masura muzicala a  acestui dans, ce se poate regasi in multe scoli de dans ce sustin cursuri de dans pentru adulti,este de 30-33 masuri/minut.

La inceputul secolului 20,in scolie de dans din Brazilia erau sustinute cursuri de dans pentru adulti ce includeau Tango,iar miscarea specifica era scurta si oprita la nicvelul capului si umerilor.

Sensul acestui dans din scolile de dans a fost schimbat de „The dandies” (baietii in voga).

Denumirea de Tango a aparut in scolie de dans,in cadrul cursurilor de dans pentru audulti abia dupa ce au schimbat asa numita „Polka rhythm” in „Habanere rhythm”.

Mai multi amatori din comunitatea argentiniana au dorit sa introduca  Tangoul in scolile de dans din paris,dar fara succes.

Unul dintre cei  care au facut mari efeorturi pentru a aface Tangoul popular in scolile de dans din Paris este prefesorul Robert.

Cei care erau impotriva Tangoului si nu erau de acord cu predarea acestuia in cadrul cursurilor de dans pentru adulti au fost episcopii francezi,care considerau ca acest dans nu-si are locul in scolile de dans deoarece puneau in pericol sfintele invataturi din cauza naturii senzuale si tentante a acestui dans,in forma in care el era dansat in scolile de dans.

In Londra initial nu  a fost acceptat in salile de dans el fiind considerat a fi erotic.

Abia in 1907 a fost acceptat in Paris si Londra,pentru a face parte din cursurile de dans ale scolilor de dans ce sustineau cursuri de dans pentru adulti.

Un articol din SUA prezentat Tangoul intr-o limina extrem de nefavorabila,considerand ce ceea ce se dansa in scolile de dans era un pericol mai mare decat Imperialismul German.

Caracterul dansului abordat in scolile de dans este dat de miscările sincopate si de pauzele dramatice, iar maniera de abordare in cadrul cursurilor de dans pentru adulti depinde în mare măsură de abilitatea dansatorilor de a se adapta caracterului pasional al acestuia.

Este un dans plin de personalitate, cu multă trăire interioară care invaluie publicul cu parfumul sau.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE