Cursuri de Jive pentru adulti

Scoala de dans Soft Step are in oferta ei un dans extrem de indragit de catre adultii ce participa la cursul de dans pentru adulti,este vorba despre Jive.Denumirea veche a  acestui stil de dans prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti este JItteburg.

Acest dans a aaparut in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti in anul 1944,este de origine americana  si masura mzuicala este de 4/4.

Tempoul acestui dans extrem de energic si foarte solicitat in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti este de 42-44 masuri/minut.

Dansul din care provine,Jitteburg continea numeroase figuri acrobatice,figuri ce in Jive sunt eliminate,iar tehnica  a fost perfectionata.Profesorul londonez a facut prima descriere a acestui dans in 1944,numele sau era Victor Silvester si acesta l-a facut populat in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

Una din variantele din care poate proveni denumirea este de la expresia jive talk,vorbire galagioasa,colorata inselatoare sau exagerata.prin aceasta denumire ni se sugereaza acaracterul dansului prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.Acest dans este saltaret si galagios..Sclavii africani au adus multe influente in acest stil de dans.In cateva dansuri traditionale africane erau pasi simpli cat si triplii.

Muzica acestor sclavi avea un ritm continuu de bas si elemente din jiveul din zilele noastre,prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

Deoarece in 1880 era competitii ale acestui stil de dans printre negrii din Sud ,iar cei ce castigat erau rasplatiti cu un tort,acesta a inceput sa fie denumit si „mersul tortului”.Modul jucaus al acestui stil de dans era in mare contrast cu modul sobru si fara viata al albilor din clasa de sus.

Dupa ce in 1901 a murit regina Victoria,popoarele vorbitoare de limba engleza s-au simtit mai libere si au adoptat mai multe stiluri de dans ,printre care si acesta in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

Jiveul fiind popular in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti este un amestec de mai multe dansuri printre care Rock and Roll American Swing,Jitteburg,Boggie Woogie.

Influentele cele mai puternice le are insa din Swing pentru ca a a evoluat mult in urma competitiilor  e se tineau in SUA si Europa la inceputul anilor 1900.Swingul era popular in 1900 in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

Jiveul s-a dezvoltat si mai mult in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti  in anii 50-60 continand melodii saltarete .

Acest stil de dans solicitat foarte mult in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti,se poate intalni atat pe ringul de dans de competitie cat si pe ringurile discotecilor.Acest stil de dans considerat a fi foarte rapid in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti se aseamana cu Lindy Hop si Swing si necesita o buna pregatire fizica.

Timpii accentuati sunt 2 si 4 iar in timpul unei competitii se danseaza 1,5-2 minute .

Acest stil de dans prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti contine chasse uri kick uri si piruete rapid realizate.

In competitii se puncteaza in mod deosebit energia emanata de dansatori ,pe langa aspectul tehnic.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE