Cursuri de Cha-Cha pentru adulti

Scoala de dans Soft Step va ofera in cadrul cursului de dans pentru adulti dansul Cha Cha,dans care inainte se numea Chatch.Aparitia in forma in care exista astazi in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti dateaza din 1940 si are origine latino-americana.Masura acestui dans extrem de indragit in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti este de  4/4 iar tempoul este de 30 masuri/minut.

In momentul in care vorbim de Cha cha nu avem sa nu vorbim si de Mambo.Mambo exista in trei versiuni:simpla ,dubla si tripla iar versiunea tripla este cea din care s-a nascut Cha cha ul prezent astazi in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.Versiunea tripla a Mamboului din care s-a dezvoltata Cha cha ul are defapt 5 pasi.

In jurul anilor 1940 numeroase trupe de muzicieni americani si  cubanezi au incercat sa combine ritmul de amercan jazz cu cel de Rumba si astefel a aparut Mambo.Aceasta muzica era cantata in special in cazinourile marilor orase din SUA.

Mambo,ca si stil de dans prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti avea mai multe figuri printre care si o figura ce e numea “Chatch” ,iar aceasta figura presupunea trei miscari rapide urmate de doi pasi executati mai lent.La inceputul anilor 1950 aceasta figura prezenta in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti a schitat un dans nou numit Cha cha cha.

Cha cha ul a mostenit mai multe figuri din dansurile din care s-a format,adica din Rumba si Mambo si se caracterizeaza ca fiind un dans senzual si energic,fiind foarte apreciat in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

Ca mai toate dansurile latino prezente in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti miscarea picioarelor este apropiata de podea.Soldurile acestui dans indragit in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti au o miscare naturala,iar partea superioara a corpului se pozitioneaza deasupra piciorului pe care se calca.

Multi oameni in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti s-au plans ca mamboul este prea rapid ,iar orchestrele au inceput sa scada ritmul.Cha cha ul a ajuns abia in anii 1950 in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti fiind cel mai tanar dintre dansurile latino.Desi a fost creat in Cuba Cha cha ul  are atat ritmuri africane cat si cubaneze si are o numaratoare caracteristica ce l-a facut extrem de cunoscut: 123Cha cha.

Numele Cha cha cha,venea de la o componenta a clopotului in Haiti.O placa din  acest clopot scotea un zgomot „cha cha” cand aceasta placa era frecata.Mai exista o alta versiune a numelui acestui dans,femeile din cuba  aveau un anumit tip de pantofi,care atunci cand acestea dansau scoteau un zgomot in ritm de cha cha cha.Mai exista o ipoteza,conform careia numele provine din cuvantul spaniol chacha ce inseamna asistenta medicala.

Orchestrele cubaneze de la inceputul anilor 1950 integrasera deja in albumele lor cel putin o melodie de cha cha pentru ca apoi aceasta sa se auda in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

Muzica de cha cha propriu-zisa a fost inventata in 1954 de violonistul cubanez Enrique Jorrin.

Datorita miscarilor de sold acest dans prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti ii arata pe dansatori ca fiind extrem de expresivi.Si in zilele noastre este extrem de popular si cantat de numerosi artisti cunoscuti.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE