Cursuri de Rumba pentru adulti

Scoala de dans Soft Step are in oferta ei un dans extrem de indragit de cei ce participa la cursul de dans pentru adulti.

Acest dans se numeste Rumba si este extrem de popular in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti. Numele vechi al acestui dans recunoscut de dansatori este ca si denumire veche Son. Data de aparitie a acestui dans este anul 1930 si are origini spaniolo-africane.

Masura muzicala a Rumbei este 4/4 iar tempoul este 25-27 masuri/minut.

Denumirea de Rumba este o denumire ce acopera o arie larga ,o mare varietate de nume(Son, Danzon, Guagira, Guaracha, Naningo) a unei muzici din vestul Indiei. De la o insula la alta a Indiei semnificatia variaza.Clasa medie din Cuba,in timpul celul de-l doilea razboi mondial considera ca fiind extrem de popular Son ul.Mai lent decat Son ul era Danzon ul,acesta era un dans specific bogatasilor din Buba si acest dans era considerat a fi o varianta mai rafinata a Rumbei.In cadrul cursurilor de dans pentru adulti,cursuri de dans predate de scolile de dans din Cuba,Danzonul era dansat de femei cu pasi extrem de mici ,cu o basculare a soldurilor si prin indoirea si intinderea genunchilor.

Acest stil de dans popular  in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti are doua surse,una africana si una spaniola dar cel mai bine s-a dezvoltat in Cuba desi au fost anumite dezvoltari similare in Caraibe si in general in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti din America Latina.

In folclor Rumba este considerata o mimare a actului sexual cu miscari ample ale soldurilor ,cu o atitudine senzuala agresiva din partea partii masculine si cu o atitudine defensiva din partea femenina.Muzica acestui dans prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti este intrerupta,stacatto beat,,iar aceste intreruperi sunt sustinute de miscari expresive ale dansatorilor.Printre instrumentele ce acompaniaza muzica acestui stil de dans din scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti  se numara: maracas,marimbola si tobe.

In SUA, in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti,se danseaza Rumba americana,care este o versiune modificata a Son-ului.In 1913  a fost prima incercare serioasa de introducere in SUA in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti de catre Lew Quinn si joan Sawyer.Dupa o decada  liderul formatieiEmil Coleman a adus muzicieni si dansatori de Rumba in New York pentru a preda acest stil in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

In anul 1925,new yorkezii nu stiau aproape nimic despre acest stil de dans,dar odata cu deschiderea clubului el Chico in Greenwich Village Rumba a incept sa devina mai cunoscuta si sa se puna problema introducerii ei in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti.

In 1920 a inceput cu adevarat un interes puternic pentru muzica Latino cand Xavier Cugat a infiintat o orchestra specializata pe acest stil de muzica.In anii 1930 Cugat ajunsese sa cante la Waldorf Astoria din new York si ajunsese sa fie cea mai remarcabila orchestra  a acelor vremuri.

Dansul a devenit cunoscut abia in 1935 in filmul Rumba in care George Raft juca rolul unui dansator ce incerca sa seduca mostenitoarea,Carol Lombard prin limbajul dansului.

In Europa a fost introdus in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti de catre Monsieur Pierre care cu partenera sa Doris Lavelle au facut acest dans extrem de popular in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti

Rumba este considerata in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti perla dansurilor latino americane si totodata dansul dragostei.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE