Cursuri de Samba pentru adulti

Scoala noastra de dans ofera in cadrul cursului de dans pentru adulti un dans foarte popular in Brazilia,Samba,care are ca si denumire veche Baio-Marcha.

Acest stil de dans, predat de instructorii nostrii ,in cadrul cursului de dans pentru adulti, a aparut in 1920 si are origine afro-braziliana.Masura muzicala a acestui stil de dans ce se regaseste in oferta cursului de dans pentru adulti are masura muzicala 2/4 si tempoul 50-52 masuri/minut.

Originea acestui stil de dans, prezent in multe scoli de dans din lume se afla in Africa,dar a fost descoperit in brazilia,unde s-a dezvoltat in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti si a devenit astfel un dans national.Stilul acestui dans,prezent in toate scoliile de dans din Brazilia,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,este o combinatie de influente iberice,africane si inidene.Versiunile sambei incepand de la Baio la Marcha sunt dansate la Carnavalul de la Rio si in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti.

In secolul al XVI lea,pe coasta de Sud a americii s-a descoperit un loc numit January River(Rio de Janeiro),iar acolo au fost adusi sclavi din vestul Africii pe plantaii.

Adeptii religiei afro-braziliene inteleg prin Samba,a te ruga,a invoca propriu Dzeu.La origine ritmurile erau gandite pentru a invoca diversi.Nota dominanta  a muzicii braziliene este inspirata din aceste ritmuri,si astefl Samba este un tip unic de muzica si de aceea este atat de populara in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti.

In Europa acest stil de dans era considerat initial o blasfemie.

Prima incercare de a aduce Samba in scolile de dans,pentru  a se preda in cursurile de dans pentru adulti ,a avut loc in 1923-24,dar abia dupa 1948 a devenit popular in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti, in Europa.

Walter Laird si partenera sa Lorraine au avut o contributie decisiva in aducerea acestui stil de dans in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti.

In istoria acestui stil de dans,prezent in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti din zilele noastre,au fost mai multe etape.O mixtura intre figurile de dans executate de negrii impreuna cu sway uri din Lundu a format un dans in 1830.Apoi s-au adaugat si pasi de carnaval,dansul a inceput sa capete o alta forma in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti.Astfel s-a ajuns la o varianta europeana cu pozitie de dans foarte apropiata sub numele de Zemba Queca ,care apoi scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti s-a numit Mesemba.La inceputul secolului XXMasemba s-a combinat cy Maxixe si a devenit popular in Sua si Europa in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti.Era descris de cei ce veneau in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,ca semannd cu Polka doar ca era pe muzicacubaneza.

Samba se numea ,la inceputul anilor 1930 , in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,Carioca si a inceput chiar sa fie difuzat pe  posturile de radio.

Muzica latino,pe langa ca nu necesita plata unor taxe enorme,cum era cazul muzicii europeene,prindea la public foarte mult si a devenit populara.

Astefel Samba incepea sa ia amploare in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti atat din Europa cat si din Sua.

Printesa Margareta a popularizat acest stil de muzica in societatea britanica.Samba din dansul sportiv a fost structurata in 1956 de Pierre Lavelle.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE