Cursuri de Paso Doble pentru adulti

Cursul de dans pentru adulti al scolii noastre de dans contine si dansul Paso Doble,acest stil de dans a aparut in 1920 si spre deosebire de majoritatea dansurilor latino prezente in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti acest dans are  origini spaniole si mexicane.

Masura muzicala  a acestui dans mai putin cunoscut in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti este de 2/4 iar tempoul este 60-62 masuri/minut.

Numele Paso Doble vine din limba spaniola,inseamna doi pasi.Acest concept al acestui dans prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti  se refera la natura de mers  a pasilor ce pot fi numarati 1,2 pentru stanga dreapta.

Dupa cum se poate banui ,acest dans din  scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti se refera la un moment din viata,din cultura poporului spanicol. Acest dans din scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti se refera la miscarile matadorului din timpul coridelor ce fac parte din traditia spaniola.

In acest dans nu foarte cunoscut in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti partenera are rolul capei iar partenerul are rolul matadorului si el este in centrul atentiei.

Muzica acestui dans prezent in scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adultieste o muzica de mars si astfel se face legatura intre corida si muzica.

Corida a a aparut in vechea Creta,in anii 1700 dar  a fost adoptata si de panioli.

In scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti  acest dans se preda ultimul,fiind considerat foarte dificil din cauza coregrafiei precis aranjata pe muzica si din cauza caracterului mai special al miscarilor.

Popularitatea acestui dans din scolile de dans ce predau cursuri de dans pentru adulti a inceput sa fie mai popular in jurul anilor 1920,iar punctul culminant a  fost atins in anul 1926.

Dupa al doilea Razboi Mondial el a fost acceptat ca fiind dans de competitie

In momentul inceperii muzicii de Paso Doble atmosfera de corida,atmosfera spaniola este instant creata pe ringul de dans.

Acest dans se caracterizeaza prin mai multe aspecte corporale: piept larg,umeri desfacuti,gatul tras pe spate,iar cacapul este inclinat usor in jos.

Vorbim despre tinuta toreadorului care trebuia sa aiba in permanent contact vizula cu tauru.Greutatea corpului este catre in fata si majoritatea pasilor sunt executati cu calcaiul inainte spre deosebire de restul dansurilor latino.

Coregrafia acestui dans este legata de structura melodiei Espana Cani dans tiganesc spaniol ce are trei bucati muzicale.

Aceste momente sunt usor de remarcat datorita pozelor spectaculoase relalizate de catre dansatori, ceea ce adauga grandoare dansului.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE