Cursuri de Salsa pentru adulti

Scoala de dans SOFT STEP are in oferta cursului de dans pentru adulti si stilul de dans,extrem de popular :Salsa

Acesta a aprut  in America de sud si Insulele Caraibe.Acest stil de dans extrem de popular in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,este succesorul dansului cubanez Son si al Rumbei.In prezent acest stil de dans prezent in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,este deja un fenomen.

Exista mai multe stiluri ale acestui dans extrem de popular in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti.

Salsa LA (on 1)

Acesta varianta se danseaza pe primul timp al secventei muzicale si se danseaza pe linie.In scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti este considerat ca fiind cel mai lejer si cel mai usor de invatat.Elementele principale ale acestui stil sunt:piruetele,pas de baza fata spate si trecerile/schimbarile de locuri intre cei doi parteneri.Parintii stilului LA sunt Albert Torres, Laura Canellias si Joe Cassini,dar cei mai cunoscuti dezvoltatori si dansatori sunt: Alex Da Silva, Edie Lewis, Joby Martinez, Josie Neglia, Liz Rojas, Johnny si Francisco Vazquez, precum si Janette Valenzuela.

New York (on 2)

Acest stil se danseaza  in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti incepand cu al 2-lea timp,adica in contra timp,si de asemenea se danseaza tot pe linie.Este considerat in in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti ca fiind mai greu decat Salsa LA,insa odata deprins denota fluenta ,eleganta si permite punerea in valoare a dansatorilor. Stilul a fost introdus de Eddie Torres in New York prin anii 1960.

Cali/Colombian (Cumbia)

Acest stil de dans,prezent in in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,a aparut in Columbia si se danseaza pe o muzica diferita,numita Cumbia,care seamana cu salsa dar are o pauza mai mare intre primii si ultimii 3 timpi ai secventei muzicale.Acest stil  prezent in in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,este caracterizat prin pasi laterali sau deschideri circulare,fara pasi fata spate.

Cuban

Acest stil prezent in in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,ii face pe parteneri sa mearga unul in jurul celuilalt.In cadrul acestui stil se bat timpii 4 si 8 si se izoleaza mult partile corpușlui,inclusiv miscarea de bazin.Este dansat incepand cu timpul 1 al secventei muzicale si se invata destul de usor in in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti.

Muzicalitate si ritm

Muzica de salsa este formata dintr-o secventa repetitiva de 8 timpi (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8).

In  scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti se poate pasi pe toti timpii 1-8 in stilurile Colobian si Cuban sau dpar pe 6 timpi 123,567 in La si NY.

Tot timpul in  scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti se accentueaza timpul 1.

Ritmul este dat de un instrument numit clave.

Exista patru tipuri de ritmuri de clave si-anume:  Son 2-3, Son 3-2, Rumba 2-3 si Rumba 3-2. Majoritatea melodiilor de salsa folosesc unul dintre cele doua ritmuri de clave Son; cele de Rumba sunt folosite ocazional, in special in sectiunile de Rumba din melodie.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE