Cursuri de Vals Lent pentru adulti

In cursul de dans al scolii noastre,Soft Step, am introdus stilul de dans Valsul lent.

Este un dans pentru adulti care in vechime dansul s-a numit si Boston si a aparut in anul 1874 in Anglia.

Masura muzicala este de ¾ ,iar tempoul este de 27-30 masuri/minut.

Intr-un club select din Anglia,in anul 1874 ,a fost prezentat pentru prima data, sub forma unui curs de dans pentru adulti, ca fiind un dans important din SUA unde deja se bucura de popularitate sub denumirea de „Boston”.

In centrul Londrei, adultii care participau la cursuri de dans mergeau in „Boston Club”,din Hotelul Savoy pentru a dansa Valsul  Boston predecesorul Valsului Lent , inca din 1910-1914.

In cadrul scolilor de dans,acest stil de dans pentru adulti a inceput sa fie la fel de popular ca si Tangoul  abia dupa 1922.

Un lucru distinct, in cadrul scolilor de dans care predau acest stil de dans pentru adulti, este ca Valsul Boston  era predat cu partenerii stand unul langa celalat si nu in pozitia actuala.

Miscarea de baza a stilului de dans Vals lent a luat mai multa forma dupa primul razboi mondial ,cand scolile de dans au predat acest stil de dans pentru adulti intr-o noua varianta.

Coregrafia campionului Angliei din 1922,era o coregrafie extrem de simpla,o coregrafie care a fost gandita de scoala de dans unde se antrena extrem de simplu: „Reverse turn”,”Natural Turn”,”Change of direction”,cu mult mai putine figuri decat  cineva din zilele noastre care frecventeaza un curs de dans pentru adulti.

Miscarea de baza,incepand cu 1926-1927 a fost cu mult imbunatatita, de scolie de dans unde se predau cursuri de dans pentru adulti,introducanduse varianta pas ,lateral,stanga.In acest fel cursul de dans pentru adulti,in scolile de dans unde erau predate aceste cursuri a devenit cu mult mai interesant,deoarece au aparut numeroase figuri de dans.Aceste figuri de dans,aparute in scolile de dans,unde se predau cursuri de dans pentru adulti,au fost standardizate de Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD), multe din ele folosindu-se si astazi in Dansul Sportiv.

Campionii englezi,in cadrul scolilor de dans pentru adulti au adus o contributie deosebita Valsului lent,acestia sunt: Victor Sylvester, Miss Josephine Bradly, Maxwell Steward si Pat Sykes.

Acest dans,fiind de origine engleza,fiind predat in Europa pentru prima data in scolile de dans din Londra,au un caracter aparte ,caracter ce atrage oamenii catre scoala de dans prin caracterul sensibil,romantic si visator.

Cursul de dans pentru adulti este structurat astefel incat valsul lent sa aiba prin înăltări si coborâri ample si elegante,transformandu-l in regele dansurilor de societate in cadrul scolilor de dans unde este predat.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE