Cursuri de Tango pentru copii

Originile dansului tango se regasesc la inceputul secolului 20 in micile sali de dans din Brazilia unde a aparut acest dans cu miscarile rapide ale capului si schimbari bruste de directie. Primul nume al Tangoului a fost Milonga.

Chiar daca originile dansului tango se aflau in zonele de jos ale societatii din Buenos Aires, copii la moda din acele vremuri au schimbat aerul acestui dans prin redenumirea din Milonga in Tango.

Incepand cu anii 1900 dansatorii argentiniani au incercat fara succes sa introduca tango-ul in Franta – Paris, mai ales cu ajutorul scolilor de muzica.

In dansul sportiv, tangoul este considerat singurul dans standard sacadat cu miscari bruste, si oprite. Din acest motiv copii incep sa invete primele notiuni de tango la un nivel mai avansat – incepand cu clasa valorica D.

Tango este dansul cel mai incarcat de pasiune si sentiment din toate dansurile standard, fapt pentru care copii reusesc cu greu sa redea caracterul acestui dans. La nivel de incepator, copii invata pasii de baza din tango in jurul varstei de 10-11 ani, urmand ca sa exprime adevarat caracter al dansului dupa varsta de 14 ani

Pe parcursul vremii, tango-ul a avut multi admiratori, dar si oponenti, in special oamenii bisericii care considerau dansul tango un dans care atrage atentia asupra notelor erotice care ar putea sa se raspandeasca rapid incalcand calea bisericeasca.

Dansul tango a inceput sa fie practicat in Europa, atat de copii cat si de adulti, incepand cu anul 1907 dupa organizarea unui concurs de dans unde au fost invitati dansatori profesionisti foarte apreciati in acea vreme la petrecirile festive, „ceaiuri” si „cine dansate”.

Pana si presa din SUA era scandalizata. In 30 mai 1915 in New York Times se publica un articol cu titlul „Pericolul Tangoului, mai mare decat Imperialismul German”

La scoala de dans Soft Step, tangoul ca dans sportiv este predat copiilor la nivel incepator folosind figuri foarte simple, care se bazeaza mai mult pe timpii „slow” (lenti), decat pe cei „quick” (rapizi), in acest fel, copii reusesc sa efectueze corect figurile de tango.

Tangoul nu are un ritm foarte rapid, comparativ cu restul dansurilor standard, masura muzicala este de 4/4 si are 30-33 de masuri pe minut, insa tirmul sacadat si schimbarile bruste de directie dau un dinamism si o viteza de executie incredibila. Din acest motiv copii reusesc sa abordeze stilul de dans tango dupa o experienta de cel putin 3 ani de dans.

Incepand cu varsta de 14 ani, copiii, tinerii, reusesc datorita tineretii si pasiunii caracteriste varstei sa danseze tango,  unul din cele mai frumoase dansuri pline de pasiune si caracter.

Scoala de dans Soft Step abordeaza atat latura de dans sportiv a tangoului pentru copii, adulti, seniori si nunta, cat si latura tangoului argentinian cu miscari mult mai lejere si cu o deplasare mai mica pe ringul de dans.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE