Cursuri de Bachata pentru copii

Bachata este un stil de dans latino-american si face parte din categoria dansurilor Salsa cu origini din Republica Dominicana cu o recunoastere internationala si dansat in toate cluburile de salsa atat de adulti cat si de copii

Copii pcare participa la cursurile de dans invata bachata pentru a dansa in cadrul petrecerilor sau a serbarilor scolare.

Desi adevaratul caracter al dansului bachata nu poate fi redat de cei mici, caracterul fiind unul senzual intre cei doi parteneri, bachata este un stil de dans care ajuta la invatarea ritmului latino si a miscarilor rapide pe ritmul muzicii.

Coregrafia de bachata pentru copii contine figuri foarte usor invatat cu pasii lateral in pereche si individual, pasii pe intoarcere, piruete si rotiri individuale ale partenerilor, toate acestea pe ritmuri latin-americane.

Invatand bachata, sau orice stil de dans latino-american, copii reusesc sa isi imbunatateasca motricitatea prin asocierea miscarilor rapide cu ritmul muzicii si lucreaza in pereche cu partenerul de dans alaturi de care trebuie sa isi sincronizeze miscarile pentru a reusi realizarea figurilor de dans din coregrafie.

Exista mai multe stiluri de bachata care se predau in scolile de dans pentru copii

Bachata Originala/Dominicana

In anii 1950 a aparut un dans in Republica Dominicana care se dansa in figura apropiata iar pasii se faceau in forma de patrat – numele initial a fost Bachatosdondos, urmand prescurtarea acestuia la Bachata.

Bachata Traditionala

La inceputul anilor 90 pentru a dezvolta mai multe figuri din stilul de dans bachata, si pentru a face stilul mai accesibil in cadrul cursurilor de dans pentru copii, s-a renuntat la forma de patratel si s-a adoptat doar pasul lateral cu accentuarea prin punctare a timpilor 4 si 8.

Bachata Moderna

Facand parte din familia dansurilor Salsa, incepand cu anul 2005 mai multe stiluri de salsa si-au adus aportul in bachata cu elemente de figuri noi si de interpretare a melodiilor. Astfel miscarile de sold au devenit mult mai ample la fete, copii indragind din ce in ce mai mult bachata datorita stilului nou cu figuri de lambada si uneori de tango.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE