Cursuri de Paso Doble pentru copii

Paso Doble este dansul latino-american originar din Spania si care exprima multe aspecte ale vietii din acea zona. Paso doble s-a dezvoltat pe baza spectacolelor din corida ale matadorului cu miscarile sale elegante. Matadorul, reprezentat de partea masculina a perechei de dansatori, este cel mai mult in mijlocul atentiei publicului, in timp ce fetei ii revine rolul capei.

Din acest motiv, paso doble este ultimul dans latino-american invatat de copii. Dansul paso doble preda in cadrul cursurilor de dans sportiv incepand cu clasa valorica C, sau „Open Basic”

Pentru copii, paso doble este un dans foarte greu de pus in practica, datorita caracterului acestuia diferentiat pentru baiat si fata. Un baiat trebuie sa intre in rolul dur al unui matador in corida, pe cand fata, care reprezinta capa, trebuie sa aibe mereu o atitudine dominata si amenintatoare in acelasi timp.

Dupa o experienta da cel putin 4,5 ani in timpul cursurilor de dans, paso doble este dansul care poate fi pus in practica de copiii de minim 14 ani care reusesc sa inteleaga si sa puna in practica adevaratuol caracter al dansului.

Paso Doble este singurul dans unde coregrafia este creata strict pe fiecare timp al muzicii. Daca in celelalte dansurui sportive dansatorii pornesc pe ritmul muzicii cand sunt pregatiti, la poasodoble, atat copii, cat si adultii trebuie sa se aseze intro poza de start inainte sa inceapa muzica si coregrafia porneste aproape simultan cu muzica.

Paso Doble este un dans cu totul diferit fata de restul dansurilor latino americane, atat datorita caracterului dominant pe care trebuie sa-l aibe baietii, caracter exprimat prin pozitia arcuita cu piepetul in fata dar si datorita ritmul asemanator celui spaniol din corida.

Scoala de dans Soft Step va ofera cursuri de paso doble atat pentru copii cat si pentru adulti. Copii invata primii pasi de paso doble incepand cu clasa valorica C pentru competitiile de dans sportiv Open Basic, iar adultii participa la cursurile de dans de paso doble pentru a avea o experienta completa despre ce inseamna dansul de corida, ritm, atitudine, caracter, muzicalitate.

Dansul Paso Doble provine de la structura melodica a dansului „Espagna Cani” care este un dans tiganesc aparut in Spania si in Mexic in care se imita toreadorul cu pozitia acestuia indreptata mereu catra capa, cu pieptul larg deschis, umerii in jos, gatul tras in spate si capul inclinat in fata si jos pentru a mentine constant contactul vizual cu taurul si pentru a impune un caracter dominant.

Caracterul dansului Paso Doble a fost mereu indragit de copii si imitat la inceput sub forma de joaca, Ritmul dansului de 60-62 de batai pe minut , este un ritm foarte rapid in care fiecare pas trebuie sa fie facut pe un tempo al muzicii cu o masura de 2/4.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE