Cursuri de Jive pentru copii

Jive-ul este singurului dans dezvoltat doar in America, numele initial al acestuia fiind „Jitteburg”. Cursurile de jive incep destul de devreme pentru copii care participa la concursurile de dans sportiv. In primele concursuri oficiale de clasa H, cei mici redau cateva figuri de baza din jive.

Pentru a intelege mai bine caracterul dansului Jive este important sa cunoastem faptul ca principalele curente care au stat la baza dansului au fost American Swing, Rock&Roll, Boogie-Woogie, si Jitteburg, primele doua fiind cele mai importante care au si dat viteza foarte mare a ritmului.

Daca din rock&roll s-au preluat miscarile de „rock” ale picioarelor, ale aruncari de picioare executate foarte bine de copii in timpul cursurilor de dans, din swing au aparut miscari de balans ale corpului din stanga in drepta.

Jive-ul este un dans cu caracter foarte vesel, glumet, care te binedispune prin melodiile cu ritm foarte rapid caracteristice petrecerilor  americane din anii 50-60 cand si copii si adultii dansau swing, un dans cu multe invartiri in pereche si individuale, schimbari de parteneri si multe figuri acrobatice.

In concursurile de dans sportiv, jive-ul este ultimul dans latino-american care se danseaza pentru ca este cel mai rapid si cel mai solicitant dans atat pentru copii cat si pentru adulti. Ritmul este 42-44 de batai pe minut cu o masura de 4/4, iar in coregrafii regasim elemente foarte variate si combinate in asa fel pentru a crea un show perfect.

Jive-ul este probabil cel mai greu stil de dans de redat pentru copii incepatori mai mult din cauza ritmul foarte rapid si miscarile de aruncare a picioarelor combinate cu balansul corpului. Copii care danseaza jive trebuie sa aibe o conditie fizica foarte buna si sa reuseasca sa pastreze toate elementele de tehnica pe parcrcursul celor 90 de secunde, cat dureaza un dans in competitiile de dans sportiv.

Intr-o coregrafie de jive se combina multe piruete rapide cu pasii laterali „chasse” cat si aruncari ale picioarelor „kick-uri” care trebuie realizate cu o pozitie frumoasa a corpului. Toate aceste elemente trebuie realizate de copii intr-o sincronizare foarte buna pe ritmul rapid al muzicii, ritm care fara o concentrare buna poate fi pierdut de cei mici.

Cele mai dificile elemente ale dansului jive, dar si cele mai apreciate de public, sunt figurile de dans in care cei doi parteneri schimba rapid prizele mainilor  in piruete si intoarceri rapide ale corpului. Mainile copiilor trebuie sa fie in permanenta tensiune pentru a se ajuta reciproc in figurile realizate , chiar daca jive-ul este un static, fara prea multa deplasare pe ringul de dans, perechea de copii se pozitioneaza de obicei in mijlocul ringului si incepe seria de piruete si miscarile rapide ale picioarelor pentru a impresiona public si arbitrii unei competitii de dans sportiv.

Scoala de dans Soft Step va astepta la cursurile de jive atat pentru copii care doresc sa participe in concursurile de dans sportiv cat si pentru adulti si seniori.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE