Cursuri de Salsa pentru copii

Salsa este dansul latino-american cu multe origini in Cuba, Jamiaca, Puerto Rico si America de Sud si nu face parte din categoria dansurilor sportive.

Copii care participa la cursurile de salsa deprind foarte usor ritmurile latino-americane prin ascultarea repetata a mai multo melodii de salsa si prin exersarea pasilor de baza individual si in pereche.

Chiar daca nu face parte din categoria dansurilor latino-americane, salsa a capatat rapid o recunoastere internationala, fiind un stil de dans popular printre adulti si copii in multe colturi ale lumii. Acest lucru a stat a ajutat la diversificarea stilului salsa in mai multe directii in funtie de zona in care se dansa. Astfel putem aminti cel mai intalnit stil: Salsa LA (Los Angeles), Salsa Cubana, Salsa Columbia, Salsa New York si Rueda.

Rueda este un stil de salsa foarte apreciat de copii datorita schimbarilor de parteneri intre cei mici. Rueda se danseaza de mai multe perechi sincron pe o forma de cerc si frumusetea acestui dans este ca in timpul melodiei, se schimba partenerii si partenerele  pentru a crea astfel perechi noi care danseaza tot sincron aceeasi coregrafie.

Salsa are la baza un dans Cubanez „Son”, dans care a stat si la baza dansurilor sportive latino-americane rumba si cha-cha. Cei 8 timpi cu o masura de 4/4 se danseaza in Salsa LA cu 2 pasi rapizi si unul lent (quick quick slow). Pentru copii este mult mai simplu de explicat folosind o numaratoare de genul 1 si2, 3 si 4. Stilurile amintite mai sus se bazeaza pe interpretarea diferita a ritmului de salsa avand 4 timpi sau pasind pe toti cei 8 timpi din fraza muzicala.

Cand se preda salsa la copii incepatori se pune accentul in special pe distribuirea greutatii pe fiecare pas. In momentul in care copii isi transfera greutatea de pe un picior pe altul apare si miscarea corpului care da o frumusete dansului specifica tuturor dansurilor latino

De asemenea, copii sunt incurajati sa lase zona abdominala mai relaxata pentru a reda cat mia bine miscarile de sold pe fiecare pas, lucru specific in salsa atat la baieti cat si la fete.

Coregrafia de salsa predata la copii contine figuri de baza foarte usor de pus in practica, figuri in care se fac pasi fata spate sau pasi lateral si au ca scop educarea copiilor in a urma constant ritmul muzicii si pentru a asocia miscarile pe care la fac cu fiecare timp muzical. Inceapand de la un nivel intermediar se predau si figuri mai complexe si spectaculoase care sunte realizate de cei mici cu zambetul pe buze pentru a impresiona publicul si pentru a evidentia caracterul latino al dansurilor salsa.

Scoala de dans Soft Step va asteapta la cursurile de salsa pentru copii de doua ori pe saptamana. Pentru mai multe detalii despre cursurile de dans va rugam sa ne contactati.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE