Cursuri de Rumba pentru copii

Rumba este cel mai lent si pasinal dans latino-american cu o masura muzica de 4/4 si cu 25-27 de batai pe minut, un dans care se invata de copii participanti la cursurile de dans sportiv incepand cu clasa valorica „D”.

Caracterul dansului rumba este unul pasional  si senzual, din acest motiv a fost numit si „dansul dragostei”. Acest caracter al dansului poate fi pus in valoare doar de copii dupa varsta de 13-14 ani, dupa ce reusesc sa inteleaga si sa transmita publicului romantismul specific.

Figurile de dans din rumba sunt foarte asemanatoare cu figurile din cha-cha, pentru a intelege cat mai usor figurile de baza de catre copii, se incepe predarea dansului rumba cu  figurile care au aceeasi denumire si directii ca si cele din cha-cha.

Cand copii invata pentru prima data rumba, asculta mai multe melodii pentru a intelege ritmul dansului si le se explica foarte lent miscarile de baza, pe care le repeta timp de 3,4 sedinte pentru a putea dezvolta mai departe miscari mai complexe din coregrafia de rumba.

Coregrafia de rumba este formata din mai multe tipuri de figuri pentru a scoate in evidenta caracterul pasional ala dansului. Exista miscari statice in care partenerii danseaza intro pozitie apropiata folosind alternanta picioarelor intinse si indoite cu miscarea de sold, exista figuri de urmarire a partenerilor pe ringul de dans, miscari care scot in evidenta perechea de copii pe ringul de dans.

Figurile din coregrafia de rumba nu sunt figuri complicate pentru copii, gradul de dificultate al dansului este dat mai mult de aplitudinea tehnica a executarii figurilor de dans, lucru foarte apreciat de arbitrii de dans sportiv. In rumba sunt apreciate coordonarea miscarilor din partea de sus a corpului, brate, torace in acelasi timp cu miscarile de sold si picioare.

Chiar daca rumba este cel mai lent dans latino-american, este un dans al miscarilor sacadate. Intro corgrafie de rumba vom vedea o alternanta a miscarilor lente, lascive, cu piruete foarte rapide si opriri bruste. Toate aceste miscari sunt executate foarte bine de copii care performeaza in concursurile de dans sportiv incepand cu clasa valorica „Open Basic”

In concursurile de dans sportv, copii danseaza rumba intre cha-cha si paso doble, doua dansuri mult mai alerte ca si ritm. Din acest motiv, copii reusesc in timpul dansului rumba sa-si refaca ritmul cardiac intre cele doua momemente rapide.

Melodiile de rumba sunt in special melodii pe ritmuri cubaneze lente, melodii clasice interpretate in spaniola la care se alatura si melodii noi, moderne care sunt transpuse pe ritmul de 25-27 de batai pe minut. Ritmul muzicii in rumba este dat in special de percutie si de vocea cantarerilor.

Scoala de dans Soft Step preda cursuri de rumba atat pentru copii participanti la cursurile de dans sportiv de performanta cat si la cursurile de grup de adulti. Coregrafiile predate sunt construite pentru a reda cat mai bine caracterul dansului de senzualitate, pasiune si urmarire pe ringul de dans.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE