Cursuri de Quick Step pentru copii

Quick step-ul, cel mai rapid si dinamic dans standard iubit de copii si adulti datorita ritmului vesel cu o masura muzicala de 4/4 si 50 masuri pe minut, a aparut pentru prima data  in anii 1920 in salile de concerte din New York, foarte usor aparand si in salile de dans din acea vreme.

In cadrul cursurilor de dans, quick step-ul este predat copiilor la inceputul clasei valorice Hobby urmand mai departe a fi dansat in competitiile de dans sportiv.

Quick step-ul si Slow Fox au o origine comuna datorita alternantei intre timii lenti „slow” si cei rapizi „quick”. In anii 1920  s-a intamplat impartirea celor doua stiluri datorita faptului ca multe formatii de muzica foloseau aceeasi alternanta de ritmuri dar pe masuri de timp mai rapide sau lente. Astfel s-au impartit cele doua stiluri in Slow Fox cu 32 de masuri pe minut si Quick step cu 50-52 de batai pe minut. Copii care invata cele doua stiluri de dans reusesc sa diferentieze foarte usor pasii rapizi din quick step cu cei din slow fox.

Pentru cine nu cunoaste ritmurile de quick step poate asculta un ritm de Charleston, stilul de dnas care a stat la baza dezvoltarii quick step-ului. Charleston-ul este un stil de dans foarte indragit de copii mai mult pentru costumele de dans retro si accesorii precum bastonul si jobenul.

Inainte de a invata sa danseze quick step, copii asculta mai multe melodii pentru a intelege ritmul muzicii, masura muzica de 4/4 si pentru a diferentia mai departe timpii lenti de cei rapizi.

Scoala de dans Soft Step abordeaza o coregrafie simpla in prima faza pentru copii participanti la cursurile de dans sportiv de performanta, o coregrafie de quick step formata din doua figuri „basic step” si „lock”. Cele doua figuri de quick step sunt explicate copiilor prin alternanta pasilor mari pe timpul slow cu cei mici si rapizi pe timpul quick.

Aceste doua figuri din quick step care sunt predate copiilor au stat la baza lansarii dansului initial din 1929 cand s-a produs si diferentierea de slow fox.

Desi la nivel incepator copii danseaza quick step folisind putine figuri, incepand cu clasa C, la nivel de competitional Open Basic, o coregrafie de quick step este impresionanta datorita figurilor de alergare in pereche de standard si a pasilor sariti care fac mereu deliciul publicului.

In cadrul unei competitii de dans sportiv, ultimul dans standard prezentat atat de copii cat si de adulti este quick step deoarece fiind cel rapid dans, efortul fizic depus este foarte ridicat pe figurile de alergare, sarituri si schimbarile rapide de directie. Dupa quick step, toti dansatorii, copii, adulti sau seniori primesc o pauza bine meritata.

Principala caracteristica a dansului quick step este data de viteza de executie a pasilor acoperid o suprafata foarte mare din ringul de dans mentinand in acelasi timp o cursivitate a miscarii care ofera senzatia de plutire a dansatorilor, mai ales cand acestia sunt copii sau adulti de nivel inalt.

In comparatie cu tango, quick step-ul are un caracter  vesel, jovial care coincide mai mult cu atitudinea copiilor iar miscarile sacadate din tango (opririle bruste foarte greu de pus in practica de copii) sunt inlocuite de miscarile cursive si ridicarile si cobararile rapide la quick step.

Quick Step-ul este un dans standard foarte energic, vioi, cu un ritm rapid, da in acelasi timp, dansatorii arata ca un fulg acoperind tot ringul de dans, avand o sincronizare foarte buna si un farmec aparte apreciat atat de copii cat si de adulti.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE