Cursuri de Cha-Cha pentru copii

Cha-Cha este primul dans sportiv predata la cursurile de dans copiilor. Rimul muzical este foarte usor de identificat cu o masura de 4/4 si 30-32 de batai pe minut. Desi ritmul nu este foarte rapid, faptul ca timpul 4 se divide in dans in 2 pasi rapizi – cha-cha, il face face un dans foarte dinamic si ritmat.

Copii adora dansul cha-cha datorita caracterului aestuia vesel si dinamic. Multe cursuri de cha-cha incep prin a intelege ritmul muzicii prin ascultarea mai multor melodii diferite si prin numararea ritmului cu voce tare – 1,2,3, cha-cha.

Originile dansului cha-cha se regasesc bine definite in cele 3 forme ale dansului Mambo. Mambo simplu, dublu si triplu. Mambo era dansar  in cluburile de dans din Havana, Cuba, muzicienii americani zi cubaneziau combinat melodiile de jazz si rumba cubanez obtinand predecesorul dansului cha-cha, Mambo.

Primele figuri de baza din cha-cha sunt executate de copii particiapanti la cursurile de dans pentru a intelege ca fiecare timp reprezinta un pas. Astfel a aparut si cea mai simpla figura de cha cha care se numeste „time step”

La un nivel mai inalt de dans, atunci cand se danseaza cha-cha, copii trebuie sa mentina o pozitie dreapta a corpului relaxand in acelasi timp soldurile pentru a crea o miscare naturala a transferului de greutate pe fiecare pas.

Adevaratul caracter al dansului cha-cha, este unul plin de viata cu o atmosfera de joaca, putin obraznica intre cei doi parteneri care sunt in faza de filtr a relatiei. Dansul cha-cha reprezinta acea urmarire a partenerilor pe ringul de dans, insa fara a se intalni, reprezinta prima faza a unei relatii intr-un cuplu.

Toate aceste detalii sunt predate copiilor incepand cu varsta de 14 ani, atunci cand ei singuri reusesc sa simta adevaratul caracater al dansului pe care trebuie sa-l transmita publicului cand sunt pe ringul de dans.

Coregrafia de cha-cha la nivel intermediar este realizata din figuri de dans statice unde copii reusesc sa demonstreze o tehnica a picioarelor si talpilor , dar si din figuri de deplasare create in special pentru a arata acoperirea unui spatiu cat mai mare pe ringul de dans.

Ca in toate dansurile latino-americane, pasii din cha-cha sunt foarte mici si rapizi pentru a pastra ritmul cubanez. Acesti pasi rapizi, executati de copii care invata cha-cha dau un caracter sacadat al dansului prin alternanta miscarilor de sold cu opriri bruste ale corpului, detalii tehnice care completeaza un dansatori si armonizeaza miscaile expresive ale acestuia.

La un nivel incepator, cha cha este cel mai simplu dans de abordat de catre copii datorita ritmului clar si a miscarilor naturale de plimbare, comparativ cu dansuri ca jive sau paso doble. Datorita caracterului vesel si jucaus, cha-cha este apreciat si de parintii copiilor, entuziasmati de fiecare data cand privesc spectacolele de dans sportiv.

Cha-Cha este un dans abordat atat pe ritmurile clasice cubaneze cat si pe acealasi ritmuri adaptate de artisti precum Jenifer Lopez sau Enrique Iglesias pentru ca stilul de dans sa fie inrdagit atat de copii cat si de adulti.

footer-logo

Asociatia Clubul Sportiv Soft Step a inceput activitatea in 2007 urmand ca in 2010 sa intre sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv. Toate rezultatele inaltei performante in dans sportiv sunt disponibile pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv.


Inscrie-te acum

Completeaza formularul de inscriere si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

INSCRIE-TE
INSCRIE-TE