Cursuri de dans pentru seniori

Valsul Vienez – te duce cu gandul la faimoasele baluri din Viena!

Unul dintre dansurile invatate in cadrul acestui curs de dans pentru seniori este Valsul Vienez.

Cursul de dans pentru seniori, din cadrul scolii de dans Soft Step din Bucuresti, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Toti cei care doresc sa participe la cursul de dans pentru seniori trebuie sa depaseasca sentimentele de rusine si jena, si sa participe la cursul de dans pentru seniori. Curs de dans special organizat pentru nevoile lor. Pentru ca dansul inseamna sanatate, fericire, apropierea de semeni, si niciodata nu este prea tarziu sa dansezi. Exercitiile fizice pe ritm de muzica, intaresc sanatatea inimii si previne riscul de infarct. Pasii simplii, usor de invatat, stimuleaza stima de sine crescand capacitatea de a acepta noi provocari.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Muzica de Vals Vienez te ajuta sa te integrezi cu usurinta in atmosfera eleganta si rafinata, ce are un efect relaxant asupra psihicului. Pe ritmul muzicii de Vals Vienez, orice persoana uita pentru cateva momente de stres, de griji si indatoririle de zi cu zi, dans care poate fi folosit cel mai bine ca metoda de relaxare psihica, intrucat ne introduce intr-o lume de vis, amintindu-ne de balurile pline de stralucire din palatele europene.

In timpul dansului partenerii trebuie sa aibe o postura larga, lejera si eleganta, cu o pozitie nemiscata a partii de sus, in timp ce picioarele raman cu genunchii indoiti, executand miscari de ridicari si coborari foarte delicate. Caracterul acestui stil de dans este dat de intoarceri si schimbari de pasi, la stanga si la dreapta, in timp ce calatoresc invers acelor de ceasornic pe ringul de dans.

Eleganta, gratia si rafinamentul sunt cuvintele care descriu cel mai bine acest stil de dans, in care dansatorii trebuie sa transmita impresia de plutire pe ringul de dans, pe un ritm mai rapid decat valsul lent.

Originile Valsului Vienez sunt controversate, o varianta ar fi ca Valsul Vienez se gasesc in secolele XII – XIII in zona de sud a Alpilor germani, aparand sub denumirea de „Nachtanz”.

Dansurile „Allemande” si „Menuetul” au fost predecesoarele Valsului Vienez. Allemande, a fost un dans impunator dansat pe doua linii in care partenerii stateau unul in fata celuilalt si se deplasau inainte si inapoi, cateodata trecand pe sub bratele celeilalte linii sau intalnindu-se la mijloc. In timp ce Menuetul era dansat intr-o maniera rigida si impunatoare sub forma unui patrat.

Alta varianta a originii Valsului Vienez ar fi Laendler, dans original din Bavaria, pasii si figurile au fost reduse la sase pasi, datorita vitezei.

La sfarsitul secolului XVIII, cand a devenit popular in salile de dans din Viena, anumite aspecte au inceput sa se schimbe. In timpul dansului partenerilor le era permis sa se atinga, ajungand sa fie supranumit „dansul interzis", lucru de neacceptat, ce a avut ca rezultat defaimarea acestui dans de catre oficialitati ale bisericii si conducatori ai comunitatii austriece. Dar fiind dansul preferat al tinerilor a continuat sa fie dansat,  transformandu-se intr-un dans elegant, muzica devenind mai rafinata si orchestrata, instrumentele cele mai folosite fiind pianul, vioara si basul, ca urmare a trecerii catre dansul de salon.

 

Dupa ce in 1787, Mozart a adus pe scena Operei din Viena, trei valsuri cantate unul dupa altul, in una dintre operele sale Don Giovanni, au facut ca Valsul Vienez sa nu mai poata fi oprit.

O alta varianta a aparitiei Valsului Vienez este cea care pretindea ca Valsul s-a dansat prima oara la Paris sub numele Volta, varianta aparuta intr-un articol al revistei La Patrie, din 17 ianuarie 1882. In 1775 a fost introdusa in Paris, prima melodie de Vals Vienez, insa a durat pana sa devina un dans popular. In 1813 Valsul este catalogat ca fiind frivol, de catre Mr. Byron. La Londra, in 1816, Valsul a fost acceptat. Abia in 1833, o carte de bune maniere publicata de Miss Celibart, permitea femeilor maritate sa-l danseze.

Masura muzicala este de 3/4, tempoul fiind de 58-60 masuri pe minut.

Capodopere ca "Lacul lebedelor", "Frumoasa din padurea adormita", "Spărgătorul de nuci", au facut ca Valsul Vienez sa fie cunoscut de o lume intreagă si astfel ajunge cel mai cunoscut dans standard.
Valsul Vienez este legat de Viena prin muzica familiei Strauss.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans pentru senori, sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pasi simplii, individual si in perechi, cu si fara partener.

Pentru a va bucura de beneficiile acestui stil de dans va invitam sa participati la cursul de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!