Cursuri de dans pentru seniori

Scoala de dans SOFT STEP ofera cursuri de dans pentru seniori, tuturor celor ajunsi la varsta a treia, care sunt pensionari si care au un spirit tanar, indiferent de varsta.

Seniorii pot trai o perioada frumoasa a vietii lor, daca stiu cum sa o infrumuseteze. Si cum altfel? Dacat sa participe la acest curs de dans pentru seniori. Curs de dans special gandit pentru seniori, ca acestia sa aibe in jurul lor persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii.

Seniorii sunt la varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.  

Visele pot deveni realitate daca veniti la acest curs de dans pentru seniori cu interes real, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar.

Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, pensionarii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la aceasta varsta, sa cunoasca alte persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri. Cursul de dans pentru seniori este o altenativa la singuratatea greu de suportat.

In cadrul acestui curs de dans pentru seniori se pot invata mai multe stiluri de dans, unul dintre acestea fiind Valsul Lent. Stil de dans ce ofera seniorilor un mediul unde pot invata sa fie visatori, romantici si eleganti. Valsul lent este considerat regele dansurilor de societate, intalnindu-se inaltari si coborari ample si elegante. 

Acest stil de dans, valsul lent, este cunoscut in vechime sub numele de Boston, ce a aparut pentru prima data in Anglia, in anul 1874. Toti ce care participa la cursurile Scolii noaste de dans Soft Step, senorii, pot invata sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pas simplii, individual si in perechi si prin a intelege ritmul muzicii.

Incepand cu anul 1910 foarte multe persoane alegeau sa mearga in Boston Club, din cadrul hotelului Savoy, situat in centrul Londrei, pentru a dansa Vals Lent asa cum este cunoscut astazi la cursurile de dans.

Cursul de dans Vals lent a devenit mai cunoscut si mai popular decat cursul de dans Tango incepand cu anul 1922, cand spre deosebire de vechiul curs de dans Boston, partenerii danseaza fata in fata, foarte apropiati unul de celalalt si nu unul langa celalalt asa cum se obsnuia in vechime.

Odata ce a trecut primul razboi mondial, cursul de dans Vals Lent a inceput sa se defineasca, stabilindu-se ca miscare de baza: pas, pas langa.

De-a lungul timpului, Valsul lent a fost imbunatatit considerabil, facand aparitia a numeroase figuri, figuri ce sunt folosite si astazi in concursurile de dans sportiv.

Daca va place valsul lent si doriti sa participati la cursul de dans pentru seniori ale Scolii de dans Soft Step va invitam sa completati formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans. Va asteptam cu drag si voie buna!