Cursuri de dans pentru seniori

Tango – un dans plin de personalitate!

Unul dintre dansurile invatate in cadrul acestui curs de dans pentru seniori este Tango.

Cursurile de dans pentru seniori, din cadrul scolii de dans Soft Step din Bucuresti, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Toti cei care doresc sa participe la cursul de dans pentru seniori trebuie sa depaseasca sentimentele de rusine si jena, si sa participe la cursul de dans pentru seniori. Curs de dans special organizat pentru nevoile lor. Pentru ca dansul inseamna sanatate, fericire, apropierea de semeni, si niciodata nu este prea tarziu sa dansezi.

Exercitiile fizice pe ritm de muzica, intaresc sanatatea inimii si previne riscul de infarct. Pasii simplii, usor de invatat, stimuleaza stima de sine crescand capacitatea de a acepta noi provocari.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Senzual, romantic si pasional sunt cuvintele care descriu cel mai bine acest stil de dans. Caracterul Tangoului este dat de echilibru, forta si rapiditatea intoarcerilor, miscari sincopate si pauze dramatice, maniera de abordare depinde in mare masura de abilitatea dansatorilor de a se adapta caracterului pasional al acestuia. Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 30-33 masuri pe minut.

Tangoul care se danseaza astazi, in competitiile de dans sportiv, este un mix dupa tangoul argentinian adaptat de profesori de dans din Marea Britanie.

Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la a doua tinerete, sa cunoasca persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri. Cursul de dans pentru seniori este o altenativa la singuratatea greu de suportat. Exercitiile fizice regulate pot reduce aproape la jumatate riscul imbolnavirilor.

Tangoul isi are originile in stilul de dans Milonga (in care exista miscarea specifica scurta si oprita de cap si de umeri), ce era dansata de inalta societate din Brazilia, la inceputul secolului 20.

Numele de Milonga amitea de "Barria de Las Ranas" unul din ghetourile Buenos Aires-ului si astfel „The dandies" (baietii in voga) au schimbat dansul in doua directii. In primul rand au schimbat asa numita „Polka rhythm” in "Habanere rhythm" si l-au denumit Tango.

Incepand cu anul 1900, profesorul parizian Robert a facut eforturi uriase pentru a face Tangoul popular in Paris. Episcopii francezi erau impotriva dansului, ei atragand atentia asupra naturii tentante si senzuale a acestuia, dansatorii punand in pericol sfintele invataturi bisericesti. Nici la Londra Tangoul nu a fost acceptat, fiind considerat un dans erotic.

In 1907 Tango-ul a fost acceptat atat la Paris cat si la Londra, la petreceri - ceaiuri sau cine dansante, dupa cateva schimbari de stil, in urma unui concurs de dans din Riviera Franceza unde dansatorii au fost foarte apreciati.

In 30 mai 1915 se publica un articol cu titlul "Pericolul Tangoului, mai mare decat Imperialismul German" in New York Times ce arata ca pana si presa din SUA era scandalizata.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans pentru senori, sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pasi simplii, individual si in perechi, cu si fara partener.

Pentru a invata un dans plin de personalitate, cu multa traire interioara va invitam sa participati la cursul de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!