Cursuri de dans pentru seniori

Slow Fox – Prestanta caracteristica stilului englezesc!

Unul dintre dansurile invatate in cadrul acestui curs de dans pentru seniori este Slow Fox.

Cursurile de dans pentru seniori, din cadrul scolii de dans Soft Step din Bucuresti, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Toti cei care doresc sa participe la cursul de dans pentru seniori trebuie sa depaseasca sentimentele de rusine si jena, si sa participe la cursul de dans pentru seniori. Curs de dans special organizat pentru nevoile lor. Pentru ca dansul inseamna sanatate, fericire, apropierea de semeni, si niciodata nu este prea tarziu sa dansezi.

Exercitiile fizice pe ritm de muzica, intaresc sanatatea inimii si previne riscul de infarct. Pasii simplii, usor de invatat, stimuleaza stima de sine crescand capacitatea de a acepta noi provocari.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Muzica specifica te ajuta sa te integrezi cu usurinta in atmosfera eleganta si rafinata ce are un efect relaxant asupra psihicului. Pe ritmul muzicii de Slow Fox, orice persoana uita pentru cateva momente de stres, de griji si indatoririle de zi cu zi, dans care poate fi folosit cel mai bine ca metoda de relaxare psihica, intrucat ne introduce intr-o lume de vis.

In timpul dansului partenerii trebuie sa aibe o postura larga, lejera si eleganta, cu o pozitie nemiscata a partii de sus, in timp ce picioarele trebuie sa lucreze foarte tehnic, executand miscari sincron. Caracterul acestui stil de dans este dat de echilibru dansatorilor si o tehnica a picioarelor foarte bine stapanite. Stil de dans asemanat cu o pensula ce mangaie fin panza unei picturi frumoase.

Eleganta, gratia si rafinamentul sunt cuvintele care descriu cel mai bine acest stil de dans, in care dansatorii trebuie sa stapaneasca echilibrul si tehnica picioarele, conferind impresia de plutire pe ringul de dans.

Slow Fox-ul isi are originea in Foxtrot, asemenea dansului Quickstep. A aparut la sfarsitul anilor 1920, dupa ce foarte multa lume a fost nemultumita ca pe muzica de Foxtrot nu se puteau dansa pasii mari ai acestuia (fiind un dans foarte rapid). Astfel, Foxtrot-ul a fost impartit in doua dansuri diferite: Quickstep cu 50-52 batai pe minut si Slow Foxtrot cu 32 batai pe minut.

Numele de Foxtrot este strans legat de de actorul american de vodevil Henry Fox, ce era angajat de New York Theatre, alte teorii privind originea numelui ar fi si legatura cu animalul vulpea (fox), fiind singurul animal care se poate deplasa cu toate 4 picioarele pe aceeasi linie, asemenea deplasarii in dansul Slow Fox. O alta teorie este legata de asemanarea cu un gen de mers caracteristic cabalinelor (equestrian gait) folosit la lectiile de echitatie si de dresura. Gen de deplasare considerat atat de elegant si interesant incat a fost creata o rasa de cai „Missouri Fox Trotter” cu scopul de a-l realiza cat mai bine.

Inainte de primul razboi mondial a fost introdus in Europa Foxtrot-ul, un dans pasional cu miscari lente si rapide.

Intre anii 1922 si 1929, Frank Ford si Josephine Bradley, au dezvoltat miscarea de baza din Slow Fox, iar mai tarziu, in 1927,  alaturi de Moly Spain, castigatori ai Star Championschips. La acea data, in functie de formatia care canta muzica, tempoul era inca neclar, Foxtrot-ul variind intre 40 si 50 de batai pe minut.

Epoca de aur a Slow Foxtrot-ului a fost in anii 1930, datorandu-se variatiilor ritmice si versatilitatii figurilor permise de acesta. Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 30 masuri pe minut.

Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la a doua tinerete, sa cunoasca persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri. Cursul de dans pentru seniori este o altenativa la singuratatea greu de suportat. Exercitiile fizice regulate pot reduce aproape la jumatate riscul imbolnavirilor.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans pentru senori, sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pasi simplii, individual si in perechi, cu si fara partener.

Pentru a va bucura de beneficiile acestui stil de dans va invitam sa participati la cursul de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!