Cursuri de dans pentru seniori

Samba – emana pofta de viata prin fiecare miscare!

In cadrul acestui curs de dans pentru seniori se pot invata mai multe stiluri de dans, unul dintre acestea fiind Samba. Cursul de dans pentru seniori, din cadrul scolii de dans Soft Step, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans pentru senori, sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pasi simplii, individual si in perechi.

Muzica specifica acestui stil de dans te ajuta sa te integrezi cu usurinta in atmosfera vesela si distractiva pentru ca are un efect relaxant asupra psihicului. Pe ritmul muzicii de samba, orice persoana uita pentru cateva momente de stres, de griji si indatoririle de zi cu zi,intrucat ne introduce intr-o lume de petrecere. Cu ajutorul exercitiilor fizice, seniorii isi pot mentine starea de sanatate, imbunatatita printr-un program rational de antrenament, adaptat varstei, pregatirii fizice si capacitatii individuale.

Dansul samba este un dans foarte energic amintind de vestitele Carnavaluri de la Rio, ce solicita toate partile corpului, si face ca dansatorii sa emane pofta de viata prin fiecare miscare. Caracteristicile acestui stil de dans sunt miscarile ample ale soldului, miscarea de „bounce”, ce reprezinta acele ridicari si coborari, sus/jos, prin flexarea/intinderea genunchilor, iar postura corpului trebuie sa fie in fata, pe un picior flexat, elemente fara de care dansul si-ar pierde efectul. In cadrul cursului de dans pentru seniori, dansul samba va ajuta la imbunatatirea mobilitatii si rezistentei articulatiilor, la intarirea musculaturii (a spatelui, a picioarelor) si la dobandirea unei tinute armonioase.

Stilul de dans Samba este foarte cunoscut prin Carnavalul de la Rio, in Brazilia, unde este considerat dans national. Cu toate acestea, samba a aparut pentru prima data in Africa, fiind o combinatie cu influente africane, indiene si iberice.

Numele Samba inseamna a te ruga, a-ti invoca propriul Dumnezeu, pentru adeptii religiei afro-braziliene. Candomble. Ritmurile africane au fost cele care au dat nota dominanta muzicii braziliene, ritmuri pastrate si in timpurile noastre. Masura muzicala este de 2/4, tempoul este de 50-52 masuri pe minut.

In jurul anilor 1923-1924 au fost primele incercari de a aduce samba in salile de dans europene, insa abia in 1948-1949 acest dans a devenit popular in Europa. In dezvoltarea dansului au avut o contributie deosebita Walter Lair impreuna cu partenera sa Lorraine.

In anii 1950 samba a fost popularizata de catre printesa Margareta, care juca un rol important in societatea britanica. Incepand cu anul 1956 samba din cadrul dansului sportiv a fost structurata de catre Pierre Lavelle, moment in care au aparut numeroase tipuri de samba. In forma lui curenta samba inca mai are figuri ce au ritmuri muzicale diferite, tradand astfel originile mixte ale dansului.

Seniorii, pot trai o perioada frumoasa a vietii lor, daca stiu cum sa o infrumuseteze. Curs de dans special gandit pentru seniori, ca acestia sa aibe in jurul lor persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii. Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la a doua tinerete, sa cunoasca persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri, fiind o altenativa la singuratatea greu de suportat.

Relatiile interpersonale dintre cursantii scolii de dans Soft Step sunt deosebit de importante pentru noi, deoarece dorim sa-i ajutam sa depasesca momente dificile, sa zambeasca si sa se descopere unii pe altii datorita unei pasiuni comune.

Pentru a simti energia acesti stil de dans va invitam sa participati la un curs de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!