Cursuri de dans pentru seniori

Cursuri de dans pentru seniori, din cadrul scolii de dans Soft Step, se adreseaza tuturor celor care sunt sau nu pensionari, au un spirit tanar, si carora le place dansul, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Persoanele trecute de prima tinerete, cum sunt seniorii, trebuie sa treaca peste sentimentele de rusine si jena, si sa participe la cursul de dans pentru seniori, mediu special organizat pentru nevoile lor. Pentru ca nu este niciodata prea tarziu sa dansezi, iar dansul inseamna sanatate, fericire, apropierea de semeni.

In cadrul acestui curs de dans pentru seniori se pot invata mai multe stiluri de dans, unul dintre acestea fiind SALSA, cunoscut si dansat in toata lumea, fiind considerat un fenomen international. Salsa este unul dintre dansurile cele mai pasionale, cu foarte multa enegie si care te invata sa te bucuri de viata prin dans. Este recomandat tuturor indiferent de varsta.

Un avantaj al stilului de dans salsa in cadrul cursului de dans pentru seniori este ca, fiind un dans plin de energie, exercitiile fizice pe ritm de muzica te binedispun, si astfel este o modalitate excelenta de a arde surplusul de grasime si caloriile. Pasii simplii, usor de invatat, stimuleaza stima de sine crescand capacitatea de a acepta noi provocari.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Seniorii, pot trai o perioada frumoasa a vietii lor, daca stiu cum sa o infrumuseteze. Curs de dans special gandit pentru seniori, ca acestia sa aibe in jurul lor persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii. Cu ajutorul exercitiilor fizice, seniorii isi pot mentine starea de sanatate, imbunatatita printr-un program rational de antrenament, adaptat varstei, pregatirii fizice si capacitatii individuale.

Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la a doua tinerete, sa cunoasca persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri. Cursul de dans pentru seniori este o altenativa la singuratatea greu de suportat. Activitatea fizica amelioreaza functionarea generala a creierului, ce odata cu varsta isi reduce dimensiunea. Exercitiile fizice regulate pot reduce aproape la jumatate riscul imbolnavirilor.

In cadrul cursului de dans pentru seniori, unul dintre primele dansuri invatate este salsa. Stil de dans, latino-american, ce isi are originile in America de Sud si in Insulele Caraibe, succesor al stilului de dans Son si al dansului Rumba. Dans plin de energie, ce aduce bucurie, veselie si buna dispozitie. Melodiile tropicale creeaza o atmosfera jucausa intre parteneri.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pas simplii, individual si in perechi, se poate practica si fara partener, nefiind necesar un spatiu foarte mare. Se pot dansa atat melodii lente cat si melodii cu un tempo mai rapid, alternand figuri simple cu figuri complexe. In salsa, de obicei, barbatul este cel care conduce si dirijeaza miscarile partenerei, iar miscarile picioarelor sunt mai lente decat miscarile bratelor.

Din punct de vedere muzicalitate si ritm, salsa de numara in 8 timpi, iar timpul 1 este mai accentuat, deseori auzindu-se pe acest timp un instrument nou sau inceputul unei strofe noi. In functie de regiunea din care provine Salsa se poate danseaza doar 6 pasi, ceilalti 2 timpi, pana la 8, fiind pauze, ritmul de baza este Quick, Quick, Slow, si anume 1,2,3; 5,6,7; 4 si 8 fiind timpi cu pauza, acest stil de numaratoare provine din Los Angeles si New York si se mai poat dansa, toti cei 8 timpi, stil de numaratoare Columbian si Cuban.

Stilul de salsa provenit din Los Angeles este cel mai lejer dintre stilurile de salsa, fiind foarte usor de invatat. Incepe pe primul timp al secventei muzicale si se danseaza pe linie. Principalele figuri de dans ale acestui stil sunt: pasul de baza fata spate (forward-backward basic step), piruetele (spins) si schimbarile de locuri dintre parteneri (cross-body lead). Printre cei mai cunoscuti dansatori si dezvoltatori ai acestuia se afla Alex Da Silva, Edie Lewis, Joby Martinez, Josie Neglia, Liz Rojas, Johnny si Francisco Vazquez, precum si Janette Valenzuela insa parintii stilului de salsa Los Angeles sunt considerati Albert Torres, Laura Canellias si Joe Cassini.

Stilul de salsa provenit din New York a fost introdus de Eddie Torres prin anii 1960. Este mai greu decat stilul precedent deoarece incepe cu al doilea timp al secventei muzicale (in contratimp).

Stilul Colombian a aparut in Cali (de unde si numele Cumbia), se danseaza pe un gen de muzica similar cu salsa, numit „Cumbia”(este ceva mai lent), se puncteaza toti timpii secventei muzicale, inclusiv 4 si 8 si se caracterizeaza prin pasi laterali sau deschideri, neexistand pasi fata-spate.

Asemenea stilului precedent stilul Cuban se danseaza si timpii 4 si 8 si se caracterizeaza printr-o miscare circulara intre parteneri.

Pentru a va bucura de placerea creeata de acest stil de dans si pentru a va binedispune va invitam sa participati la cursul de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans. Va asteptam cu mult drag si voie buna!