Cursuri de dans pentru seniori

Rumba – dansul care te apropie!

In cadrul acestui curs de dans pentru seniori se pot invata mai multe stiluri de dans, unul dintre acestea fiind Rumba. Un dans plin de pasiune.

Cursul de dans pentru seniori, din cadrul scolii de dans Soft Step, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Relatiile interpersonale dintre cursantii scolii de dans Soft Step sunt deosebit de importante pentru noi, deoarece dorim sa-i ajutam sa depasesca momente dificile, sa zambeasca si sa se descopere unii pe altii datorita unei pasiuni comune. Prin rumba putem obtine cu siguranta un tonus psihic excelent, deoarece ne face sa ne imaginam cel mai frumos sentiment – iubirea – si implicit sa-l traim prin dans. Denumit si perla dansurilor latino-americane, rumba este dansul dragostei subtile, dar foarte pasionale.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans pentru senori, sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pas simplii, individual si in perechi.

Muzica specifica te ajuta sa te integrezi cu usurinta in atmosfera vesela si distractiva pentru ca are un efect relaxant asupra psihicului. Pe ritmul muzicii de rumba, orice persoana uita pentru cateva momente de stres, de griji si indatoririle de zi cu zi, dans care poate fi folosit cel mai bine ca metoda de relaxare psihica, intrucat ne introduce intr-o lume de vis, intr-o poveste de dragoste. Cu ajutorul exercitiilor fizice, seniorii isi pot mentine starea de sanatate, imbunatatita printr-un program rational de antrenament, adaptat varstei, pregatirii fizice si capacitatii individuale.

Prin pasii de dans Rumba, femeia incearca sa domine barbatul cu ajutorul farmecului sau feminin, cu miscari ample ale bazinului si unduiri elegante ale bratelor, in timp ce partenerul isi foloseste intregul trup pentru a-si impresiona si domina partenera. In timpul dansului vor exista elemente de "tachinare si fuga", barbatul fiind ispitit si apoi respins.

Cu trecerea timpului, miscarile caracteristice puternic erotizate si-au pastrat senzualitatea, insa au capatat mai multa eleganta. Linia melodica lenta si miscarile pline de pasiune iti creeaza buna dispozitie si te ajuta sa te relaxezi.

Stilul de dans Rumba se aseamana cu o mare varietate de nume Son, Danzon, Guagira, Guaracha, Naningo, a unei muzici sau dans din vestul Indiei. Dezvoltarea principala a dansului rumba a avut loc in Cuba, desi au existat dezvoltari similare si in alte insule din Caraibe si in general din America Latina. Istoria dansului rumba a inceput in secolul XVI-lea, o data cu importul sclavilor negrii din Africa.

Numele de „rumba” provine din spaniola, ce reprezenta la început petrecerile oficiale, muzica si dansurile specifice, ulterior, numele ajunge sa descrie o femeie cu un stil de viata foarte libertin, pornind de la aceasta idee dansul rumba a fost considerat un dans imoral.

Muzica este caracterizata de batai intrerupte (stacatto beat) sustinute de miscari expresive ale dansatorilor. Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 25-27 masuri pe minut.

In ultima parte a anilor 1920 a inceput adevaratul interes pentru muzica latino, cand Xavier Cugat a format o orchestra specializata in muzica latino-americana. In Europa, adevarata versiune a Rumbei Cubaneze a aparut pentru prima data in Londra, popularizata de profesorului Monsieur Pierre,impreuna cu partenera sa Doris Lavelle.

Seniorii, pot trai o perioada frumoasa a vietii lor, daca stiu cum sa o infrumuseteze. Curs de dans special gandit pentru seniori, ca acestia sa aibe in jurul lor persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii. Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la a doua tinerete, sa cunoasca persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri, fiind o altenativa la singuratatea greu de suportat.

Pentru a simti mai bine ritmul muzicii de rumba, nu doar prin cuvinte ci prin dans si muzica va invitam sa participati la un curs de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!