Cursuri de dans pentru seniori

Quickstep – Iti trezeste toate simturile atunci cand incepe muzica!

In cadrul acestui curs de dans pentru seniori se pot invata mai multe stiluri de dans, unul dintre acestea fiind Quickstep.

Cursurile de dans pentru seniori, din cadrul scolii de dans Soft Step, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Persoanele trecute de prima tinerete, cum sunt seniorii, trebuie sa treaca peste sentimentele de rusine si jena, si sa participe la cursul de dans pentru seniori, mediu special organizat pentru nevoile lor. Pentru ca nu este niciodata prea tarziu sa dansezi, iar dansul inseamna sanatate, fericire, apropierea de semeni.

Un avantaj al stilului de dans Quickstep, din cadrul cursului de dans pentru seniori este ca, fiind un dans plin de energie, exercitiile fizice pe ritm de muzica alert, intaresc sanatatea inimii si previne riscul de infarct. Desi este un dans foarte rapid, chiar si persoanele supraponderale pot dansa Quickstep. Pasii simplii, usor de invatat, stimuleaza stima de sine crescand capacitatea de a acepta noi provocari.

Quickstep-ul este un dans standard cu ritmul cel mai alert, ce ajuta la eliminarea tesutului adipos din zona coapselor si a gambelor, intarind astfel musculatura si imbunatatind circulatia sangvina. Este o adevarata proba de rezistenta pentru dansatori.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

In timpul dansului partenerii trebuie sa aibe o postura larga, lejera si eleganta, cu o pozitie nemiscata a partii de sus, in timp ce picioarele sunt foarte active pe ritmul energic al quickstep-ului, executand miscari sincron. Caracterul acestui stil de dans este dat de elanul fulgerator si pasii iuti. Stil de dans asemanat cu o sticla de sampanie buna care se deschide cand incepe muzica sa cante.

Quickstep-ul a fost raspandit initial de dansatori africani si caraibieni in music-hall-uri americane, in timpul primului Razboi Mondial, in suburbiile New York-ului si ulterior a devenit foarte popular in salile de dans. Cunoscut initial sub numele de „Quicktime Foxtrot and Charleston”.

A aparut la sfarsitul anilor 1920, dupa ce foarte multa lume a fost nemultumita ca pe muzica de Foxtrot nu se puteau dansa pasii mari ai acestuia (fiind un dans foarte rapid). De aceea Foxtrot-ul a fost impartit in doua dansuri diferite: Quickstep cu 50-52 batai pe minut si Slow Foxtrot cu 32 batai pe minut.

Cu toate acestea, Quickstep-ul a imprumutat foarte multe caracteristici din Charleston. Ulterior englezii au dezvoltat din Charleston-ul modificat (fara kick-uri) si Foxtrot un dans denumit „Quicktime Foxtrot and Charleston”. Astfel ca, in 1927, la competitia „Star Championships”, perechea de origine engleza Frank Ford-Molly Spain au dansat o versiune a acestuia in pereche si fara miscari de genunchi specifice Charlestonului.

In anii 1928-1929 Quickstep-ul a devenit foarte cunoscut, fiind apreciat de tinerii din clasa de mijloc a societatii oferindu-le un ritm plin de veselie si dinamism, dat de caracteristicile acestui dans Chasse-urile (pasi adaugati) si Lock step (pasi incrucisati). Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 50 masuri pe minut.

Seniorii, pot trai o perioada frumoasa a vietii lor, daca stiu cum sa o infrumuseteze. Curs de dans special gandit pentru seniori, ca acestia sa aibe in jurul lor persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii. Cu ajutorul exercitiilor fizice, seniorii isi pot mentine starea de sanatate, imbunatatita printr-un program rational de antrenament, adaptat varstei, pregatirii fizice si capacitatii individuale.

Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la a doua tinerete, sa cunoasca persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri. Cursul de dans pentru seniori este o altenativa la singuratatea greu de suportat. Exercitiile fizice regulate pot reduce aproape la jumatate riscul imbolnavirilor.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans pentru senori, sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pasi simplii, individual si in perechi, cu si fara partener.

Pentru a va bucura de beneficiile acestui stil de dans va invitam sa participati la cursul de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!