Cursuri de dans pentru seniori

Paso Doble- un dans spectaculos!

Unul dintre stilurile de dans invatate la cursul de dans pentru seniori din cadrul Scolii de dans Soft Step este Paso Doble.

Cursul de dans pentru seniori, din cadrul Scolii de dans Soft Step, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete.

Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Paso Doble este unul dintre dansurile cele mai misterioase, caracterul spectaculos al dansului este dat de dramatizarea prin dans a coridei spaniole. In dans barbatul il imita pe toreador, cu o atitudine indrazneata si aroganta, isi afirma superioritatea in fata amenintarii unui taur imaginar. Femeia intruchipeaza pelerina rosie, „muleta” cu care toreadorul agita bestia. Este considerat „un dans al barbatului”, deoarece toreadorul sta in lumina reflectoarelor mai mult decat partenera sa. Dar si aceasta trebuie sa fie supla si eleganta, iar viteza si frumusetea miscarilor ei trebuie sa ilustreze iscusinta pase-urilor toreadorului. Caracteristica muzicii de mars folosita la inceputul coridei face legatura intre corida si muzica acestui dans.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans pentru senori sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. In cadrul cursului de dans pentru seniori, Paso Doble, este un dans ce se invata mai tarziu, fiind considerat un dans dificil deoarece se bazeaza pe o coregrafie precis aranjata pe linia melodica.

Seniorii, pot trai o perioada frumoasa a vietii lor, daca stiu cum sa o infrumuseteze. Curs de dans special gandit pentru seniori, ca acestia sa aibe in jurul lor persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii. Cu ajutorul exercitiilor fizice, seniorii isi pot mentine starea de sanatate, imbunatatita printr-un program rational de antrenament, adaptat varstei, pregatirii fizice si capacitatii individuale.

Persoanele trecute de prima tinerete, cum sunt seniorii, trebuie sa treaca peste sentimentele de rusine si jena, si sa participe la cursul de dans pentru seniori, mediu special organizat pentru nevoile lor. Pentru ca nu este niciodata prea tarziu sa dansezi, iar dansul inseamna sanatate, fericire, apropierea de semeni.

Relatiile interpersonale dintre cursantii Scolii de dans Soft Step sunt deosebit de importante pentru noi, deoarece dorim sa-i ajutam sa depasesca momente dificile, sa zambeasca si sa se descopere unii pe altii datorita unei pasiuni comune.

Dansul Paso Doble originar din Spania, descoperit de asemenea si in Mexic, este singurul dans latino-american ce nu isi are radacinile in cultura „Negro”. In traducere numele de „Paso Doble” inseamna doi pasi, referindu-se la natura de mars a pasilor de dans, care pot fi numarati cu 1, 2 pentru stanga, dreapta.

A inceput sa fie cunoscut in jurul anilor 1920, punctul culminant al popularitatii fiind atins in anul 1926. Masura muzicala este de 2/4, tempoul fiind de 60-62 masuri pe minut.
In momentul in care incepe muzica de Paso Doble, instantaneu se creaza o atmosfera specific spaniola. Pozitia toreadorului, care trebuie sa aiba contact visual permanent cu taurul, este cu greutatea corpului spre in fata, cu capul inclinat usor in fata spre in jos, cu gatul tras pe spate, cu pieptul larg, umeri desfacuti indreptati in jos. Majoritatea pasilor ce merg spre in spate au conducere cu calcaiul. Coregrafia este legata de structura melodica a dansului tiganesc spaniol - Espagna Cani, avand trei bucati crescendo in muzica.

Va invitam sa descoperiti un dans spectaculos prin stilul de dans Paso Doble, participand la un curs de dans pentru seniori organizat de Scoala de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau luand legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!