Cursuri de dans pentru seniori

Jive- sanatate pentru inima!

In cadrul acestui curs de dans pentru seniori se pot invata mai multe stiluri de dans, unul dintre acestea fiind JIVE.

Cine dansesaza jive poate spune ca este nemuritor. Pentru ca este un dans saltaret cu un ritm foarte rapid, cu pasi mici si miscari rapide, ce ajuta la eliminarea tesutului adipos din zona coapselor si a gambelor, intarind astfel musculatura si imbunatatind circulatia sangvina. Este o adevarata proba de rezistenta pentru dansatori.

Cursurile de dans pentru seniori, din cadrul scolii de dans Soft Step, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta.

Persoanele trecute de prima tinerete, cum sunt seniorii, trebuie sa treaca peste sentimentele de rusine si jena, si sa participe la cursul de dans pentru seniori, mediu special organizat pentru nevoile lor. Pentru ca nu este niciodata prea tarziu sa dansezi, iar dansul inseamna sanatate, fericire, apropierea de semeni.

Un avantaj al stilului de dans jive din cadrul cursului de dans pentru seniori este ca, fiind un dans plin de energie, exercitiile fizice pe ritm de muzica alert, intaresc sanatatea inimii si previne riscul de infarct. Dansul Jive este un dans static, in timpul dansului neexistand o deplasare prea mare. Desi este un dans foarte rapid, chiar si persoanele supraponderale pot dansa jive. Seniorii cu cat exerseaza mai mult, in cadrul andrenamentelor de dans, isi pot imbunatati performantele.
Pasii simplii, usor de invatat, stimuleaza stima de sine crescand capacitatea de a acepta noi provocari.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Jive-ul  s-a dezvoltat dintr-un dans numit Jitteburg, prin eliminarea elementelor acrobatice si perfectionarea tehnicii, adus din America in Europa, in anul 1944, de catre profesorul londonez de dans Victor Silvester. Numele acestui stil de dans poate referi la "jive talk", adica la o vorbire galagioasa si colorata, nepotrivita, sau exagerata. Cuvinte ce reflecta caracterul dansului: saltaret si galagios.

Caracterul expresiv si rapid al Jive-ului reiese dintr-un amestec de Rock&Roll, Boogie-Woogie, American Swing si Jitteburg. Muzica de jive s-a dezvoltat mai ales in perioada anilor '50 – '60, continand ritmuri saltarete si melodii antrenante.

Muzica are un ritm de 4/4, cu tempoul de 42-44 masuri pe minut, cu timpii 2 si 4 accentuati. In timpul dansului greutatea corpului trebuie mentinuta in fata, adica pe pernita talpii, priza palmelor trebuie sa fie ferma si intr-o continua presiune, coordonarea partenerilor trebuie sa fie buna, mai ales pe intoarceri rapide si schimbari complicate ale mainilor, soldurile se misca cu o jumatate de bataie dupa fiecare pas.

In prezent jive-ul are pasii de baza formati din chasse-uri, (adica lateral, apropiat, lateral) si conduceri laterale cu corpul stanga – dreapta. In timpul chasse-ului se tine piciorul care conduce sus, formand un unghi de 90 de grade cu corpul, iar piciorul care urmeaza aparent inactiv, urmat de un pas de rock realizat in spate cu revenire spre in fata.

Seniorii, pot trai o perioada frumoasa a vietii lor, daca stiu cum sa o infrumuseteze. Curs de dans special gandit pentru seniori, ca acestia sa aibe in jurul lor persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii. Cu ajutorul exercitiilor fizice, seniorii isi pot mentine starea de sanatate, imbunatatita printr-un program rational de antrenament, adaptat varstei, pregatirii fizice si capacitatii individuale.

Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la a doua tinerete, sa cunoasca persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri. Cursul de dans pentru seniori este o altenativa la singuratatea greu de suportat. Exercitiile fizice regulate pot reduce aproape la jumatate riscul imbolnavirilor.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans pentru senori sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pas simplii, individual si in perechi, se poate practica si fara partener. Se pot dansa atat melodii lente cat si melodii cu un tempo mai rapid, alternand figuri simple cu figuri complexe.

Pentru a va bucura de beneficiile acestui stil de dans va invitam sa participati la cursul de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!