Cursuri de dans pentru seniori

Cha Cha – pune sangele in miscare!

In cadrul acestui curs de dans pentru seniori se pot invata mai multe stiluri de dans, unul dintre acestea fiind Cha Cha Cha.

Cursul de dans pentru seniori, din cadrul Scolii de dans Soft Step, se adreseaza tuturor celor carora le place dansul, sunt sau nu pensionari si au un spirit tanar, pentru ca dansul nu tine cont de varsta. Dansul este mai mult decat o pasiune, te ajuta sa-ti scluptezi, sa-ti tonifici musculatura corpului, dar mai presus de toate, te ajuta sa fi sanatos.

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete. Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.

Muzica plina de viata a dansului Cha Cha te ajuta sa te integrezi cu usurinta intr-o atmosfera vesela, de joaca, putin obraznica, strengareasca, ce are un efect relaxant, de detasare asupra psihicului. Pe ritmul muzicii de cha cha, orice persoana uita pentru cateva momente de stres, de griji si indatoririle de zi cu zi. Cu ajutorul exercitiilor fizice, seniorii isi pot mentine starea de sanatate, imbunatatita printr-un program rational de antrenament, adaptat varstei, pregatirii fizice si capacitatii individuale. Cursul de dans pentru senori, te ajuta sa-ti coordonezi miscarile cu usurinta, sa dobandesti o tinuta armonioasa, sa te misti cu lejeritate si sa-ti imbunatatesti starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pas simplii, individual si in perechi, cu si fata partener.

Stilul de dans Cha Cha s-a dezvoltat din ritmul muzicii de Mambo, care este o combinatie a ritmului american de jazz cu cel cubanez de rumba, adus de trupele de muzicieni americani si cubanezi, la sfarsitul anilor 1940, in Havana, Cuba.

Cha cha-ul a ramas un dans senzual si foarte energic, pastrand foarte multe elemente de la „parintii” lui, mambo si rumba. In timpul dansului soldurile dansatorilor sunt relaxate si permit o miscare naturala a sectiunii pelviene, greutatea corpului se transfera pe piciorului cu care se calca si acesta se realizeaza cu o miscare a picioarelor aproape de podea.

Toti cei care participa la cursul de dans pentru seniori pun in practica elemente de tehnica specifice acestui stil de dans, elemente care solicita intens musculatura abdomenului si cea a picioarelor, indeosebi a coapselor. Miscarea soldurilor este de unduire, in forma cifrei opt, asemanatoare cu miscarea din rumba, insa intr-un ritm mult mai alert, ce face ca musculatura abdomenul sa lucreze la capacitate maxima, efort fizic ce te ajuta sa dobandesti un abdomen ferm si plat.

Prin repetarea regulata a chasse-urilor, executate stanga - dreapta (lateral, apropiat, lateral), sau fata - spate, miscare predominanta in cha cha, musculatura picioarelor, lucreaza intens muschii interiori ai coapselor. Prin exersarea miscarilor de cha cha, la cursul de dans pentru seniori, veti dobandi o tinuta impecabila a spatelui, pe care o veti mentine permanent, involuntar, chiar pe parcursul intregii zile.

In 1954 un violonist cubanez Enrique Jorrin, membru al orchestrei americane Charanga, a redus ritmul mamboului si a facut cateva inregistrari care au ajutat la implementarea acestei schimbari, luand nastere stilul de muzica Cha cha.

Denumirea a fost prescurtata, din Cha cha cha devenind Cha cha. Cha cha-ul cere pasi foarte mici datorita ritmului rapid iar numaratoare acestui stil de dans este  un, doi, trei, cha-cha, timpul 4 impartit in doi pasi „cha cha” mai rapizi, pe o masura de 4/4.

Seniorii, pot trai o perioada frumoasa a vietii lor, daca stiu cum sa o infrumuseteze. Curs de dans special gandit pentru seniori, ca acestia sa aibe in jurul lor persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii. Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la a doua tinerete, sa cunoasca persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri, fiind o altenativa la singuratatea greu de suportat.

Pentru a avea grija de sanatatea dumneavoastra va invitam sa participati la un curs de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans.

Va asteptam cu drag si voie buna!