Cursuri de dans pentru seniori

In cadrul scolii de dans SOFT STEP se desfasoara cursuri de dans pentru seniori. Adresate tuturor celor care au un spirit tanar, indiferent de varsta.

Cursul de dans pentru seniori este special gandit pentru acestia, pentru a fi inconjurati de persoane de aceeasi varsta, cu un spirit tanar, educate si care doresc sa lege prietenii. Cu ajutorul exercitiilor fizice, seniorii isi pot mentine starea de sanatate. Cursul de dans fiind adaptat varstei, pregatirii fizice si capacitatii individuale. Activitatea fizica amelioreaza functionarea generala a creierului, ce odata cu varsta isi reduce dimensiunea si exercitiile fizice regulate pot reduce aproape la jumatate riscul bolile cardiovasculare si de a dezvolta maladia Alzheimer.

Seniorii sunt varsta la care se pot descoperi talente ascunse sau pot pune in practica miscari deja stiute, care din lipsa timpului, nu le-au putut exersa.  

Cursul de dans pentru seniori este creat pentru a satisface nevoile persoanelor in varsta. Fiind un curs de dans cu mai multe stiluri de dans invatate, poate fi o activitate distractiva si recreativa pentru toti seniori ce se simt, indiferent de varsta, cu sufletul tanar, chiar daca nu mai exista aceeasi energie ca in tinerete.

Principala ocupatie a seniorilor, care au ajuns sau nu sa se pensioneze, se limiteaza la supravegherea si ingrijirea nepotilor. Lucru, care, de altfel, la aduce bucurie. Cu toate acestea, seniorii au pofta de viata si un spirit tanar, de aceea ii gasim in parcuri discutand, jucand sah sau table, la teatru si la evenimente special gandite pentru ei.

De aceea, Scoala de dans Soft Step, a organizat cursul de dans pentru seniori, ca toti cei ajunsi la aceasta varsta, sa cunoasca alte persoane de varsta lor, sa lege noi prietenii, sa-si imbunatateasca starea de sanatate, sa invete ceva nou, dar mai presus de toate, cursul de dans pentru seniori, ii ajuta sa nu se simta singuri. Cursul de dans pentru seniori este o altenativa la singuratatea greu de suportat.

In cadrul acestui curs de dans pentru seniori se pot invata mai multe stiluri de dans, unul dintre acestea fiind Bachata. Stil de dans, latino-american, ce ofera seniorilor un mediul relaxant unde pot invata miscari usoare ale soldului.

Bachata a aparut pentru prima data in Republica Dominicana in anii 1950, fiind aproape la fel de cunoscut ca si salsa, dansat sub diverse forme, in intreaga lume unde se desfasoara cursuri de dans. In prezent, bachata se danseaza atat in pozitie apropiata cat si in pozitie departata, fiind accentuata o miscare delicata de sold pe timpii 4 si 8.

Seniorii pot invata, la cursurile de dans sa-si coordoneze miscarile, sa dobandesca o tinuta armonioasa, sa se miste cu lejeritate, sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Cursul de dans pentru seniori incepe prin a invata pas simplii, individual si in perechi si prin a intelege ritmul muzicii. Se pot dansa atat melodii lente cat si melodii cu un tempo mai rapid, alternand figuri simple cu figuri complexe.

In cadrul acestui curs de dans, bachata, se bazeaza pe elementele bachatei traditionale cu influente din alte stiluri de dans. Femeile folosesc miscari mult mai ample de solduri, punandu-se un accent mai mare pe punctarea timpilor 4 si 8, partea superioara a toracelui, pentru ambii parteneri, se misca mai mult decat se obisnuia la inceputurile acestui stil de dans.

Persoanele trecute de prima tinerete, cum sunt seniorii, trebuie sa treaca peste sentimentele de rusine si jena, si sa participe la cursul de dans pentru seniori, mediu special organizat pentru nevoile lor. Pentru ca nu este niciodata prea tarziu sa dansezi, iar dansul inseamna sanatate, fericire, apropierea de semeni.

Daca doriti sa invatati acest stil de dans va invitam sa participati la cursul de dans pentru seniori al Scolii de dans Soft Step, completand formularul de inscriere, din rubrica contact, sau sa luati legatura cu un reprezentant al scolii noastre de dans. Va asteptam cu drag si voie buna!